Έρευνες έχουν δείξει πως μέσα στο κοινωνικά δίκτυα και ιδιαιτέρως στο Instagram, αρκετοί  celebrities έχουν αυξήσει τους followers τους ακολουθώντας την τακτική fake followers.

Η  make up mogul, Kylie Jenner έχει τους περισσότερους fake followers στο Instagram με σχεδόν 29% ύποπτων λογαριασμών στο προφίλ της!

  • Οι Kendall Jenner, Justin Bieber και Rihanna βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τα υψηλότερα ποσοστά fake followers.
  • 9 από τους 25 (36%) διάσημους της λίστας με τους περισσότερους ύποπτους Instagram λογαριασμούς είναι από τη μουσική βιομηχανία.

Ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στους Instagram ακόλουθους των διασημότερων influencers του πλανήτη, διαπιστώνει κανείς ότι οι αριθμοί είναι σχεδόν εκφοβιστικοί. Φυσικά αυτό δεν είναι σοκαριστικό διότ είναι γνωστό ότι τα ψεύτικα προφίλ και τα bots είναι άπειρα με αποτέλεσμα να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα νούμερα που βλέπουμε.

Το Fasthosts.co.ukερεύνησε τους λογαριασμούς διασήμων και influencers και αποκάλυψε τους 25 που συγκεντρώνουν το υψηλότερο ποσοστό σε fake followers:

Η Kylie Jenner βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με το υψηλότερο ποσοστό ψεύτικων ακολούθων.

Από τα 223 εκατομμύρια προφιλ που ακολουθούν την Kylie, 63 εκατομμύρια λογαριασμοί ανήκουν σε ύποπτους λογαριασμούς. Αυτός ο αριθμός ισοδυναμεί με σχεδόν τον πληθυσμό της Γαλλίας!

Οι Jenners και οι Kardashians κυριαρχούν στην λίστα με την Kendall Jenner, Kim and Kourtney Kardashian να βρίσκονται όλες στο top 10.

Πολλοί influencers, τραγουδιστές, αθλητές και ηθοποιοί συγκαταλέγονται στις 25 κορυφαίες προσωπικότητες με τους περισσότερους Instagram fake followers. Αξίζει να σημειωθεί πως ενιά από τους είκοσι πέντε διάσημους της λίστας εργάζονται στη μουσική βιομηχανία!

Η ύπαρξη ψεύτικων ή «bot» ακολούθων, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι διάσημοι πλήρωσαν για να αποκτήσουν περισσότερους followers.

Οι fake followers δεν είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της φήμης των διάσημων, αλλά πολλοί άνθρωποι μπορεί να συνδέουν τον αριθμό των ακολούθων τους με την αξία ή τη δημοτικότητά τους γι’αυτό είναι σημαντικό να μην συγχέει κανείς τα παραπάνω.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus