Μία ακόμα Μαύρη Παρασκευή ταλανίζει την αγορά της Νέας Υόρκης με τους βασικούς δείκτες της Wall Street να καταγράφουν απώλειες, και το τεχνολογικό sell off να συνεχίζεται.

Παρά την αρχικά θετική αντίδραση των αγορών την Τετάρτη, μια δεύτερη ανάγνωση της απόφασης της Fed να ακολουθήσει πιο επιθετική νομισματική πολιτική, τερματίζοντας ταχύτερα τα μέτρα τόνωσης που έλαβε κατά την διάρκεια της πανδημίας, προκαλεί νευρικότητα στους traders.

Εννέα από τους 11 σημαντικούς δείκτες του κλάδου S&P 500 υποχώρησαν στις αρχές της διαπραγμάτευσης, με την πτώση 0,9% των μετοχών τεχνολογίας να επιβαρύνει περισσότερο τον δείκτη αναφοράς.

Ο δείκτης Nasdaq πρόκειται τώρα να κλείσει την εβδομάδα 3,6% χαμηλότερα, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση σχεδόν 2%.

Ειδικότερα, ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 508,31 μονάδες ή 1,42%, στις 35.389,33, ο S&P 500 υποχώρησε 48,97 μονάδες ή 1,05%, στις 4.619,70 και ο Nasdaq 1,78% ή 170 μονάδες , στις 15.062,63.

Από τις 30 μετοχές του S&P , μόλις 2 (IBM και Merck) κινούνται με θετικό πρόσημο και οι υπόλοιπες 28 με αρνητικό. Tις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Goldman Sachs (-3,62%), American Express (-3,31%), Visa (-2,93%) και Johnson&Johnson (-2,91%).

Πολλές τεχνολογικές μετοχές Μegacap διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος για μία ακόμα συνεδρίαση.

Η Amazon χάνει 0,5% και η Microsoft υποχωρεί κατά 1,5%, η Alphabet κατά 1,4% και η Meta Platforms καταγράφει οριακές απώλειες. Σε εβδομαδιαία βάση η Microsoft χάνει πάνω από 6% και η Apple υποχωρεί κατά 5%.

Η ταυτόχρονη λήξη των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών, των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε χρηματιστηριακούς δείκτες και των συμβάσεων δικαιωμάτων προαίρεσης αργότερα μέσα στην ημέρα, γνωστή ως triple witching, αναμένεται να προκαλέσει αστάθεια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

«Η αμερικανική αγορά ολοκληρώνει την εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο, αφού οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο υιοθέτησαν σε μεγάλο βαθμό μια πιο “επιθετική” στάση αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Craig Erlam, αναλυτής της OANDA.

«Ο χρόνος θα δείξει εάν οι επενδυτές υποστηρίζουν τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών τόσο πολύ όσο φάνηκε αρχικά. Η δεκαετία -και παραπάνω- εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων ήταν ευνοϊκή για τους επενδυτές και η πορεία που χαράσσουν πλέον πολλές κεντρικές τράπεζες τούς κάνει λίγο πιο δύσκολη τη ζωή, αλλά όχι τόσο δύσκολη όσο ο υψηλός πληθωρισμός», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]