Μπορεί από την στιγμή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα με το PCR για τους εισερχόμενους στη χώρα μας πολλές κρατήσεις να  «πάγωσαν» ενώ  καταγράφηκαν και ακυρώσεις ορισμένων διεθνών events, ωστόσο η αισιοδοξία για μια καλύτερη χρονιά εξακολουθεί να υπάρχει μεταξύ των ξενοδοχειακών παραγόντων της χώρας.

Κύκλοι του Ομίλου Λάμψα που ελέγχει το εμβληματικό Μεγάλη Βρετανία στο Σύνταγμα, σχολιάζοντας την επιβολή του PCR test σημείωναν χθες ότι φαίνεται να επηρεάζονται αρνητικά οι κρατήσεις του πρώτου τριμήνου για τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία και κυρίως τα ξενοδοχεία πόλης. Ωστόσο οι ίδιοι κύκλοι πρόσθεταν  ότι γενικότερα είναι εμφανής η αίσθηση ότι το 2022 θα είναι πολύ καλύτερο από το 2021.

Ήδη ο όμιλος προβλέπει έσοδα για το 2022 στα επίπεδα του 80-85% του 2019 για τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία και King George. Το 2021 αναμένεται να κλείσουν στα επίπεδα του 60% του 2019, ενώ για το Sheraton Rhodes το 2021 έκλεισε με επιδόσεις στο 50% του 2019 και για το 2022 προβλέπεται ότι θα πλησιάσει τα επίπεδα του 85% του 2019

Πολύ καλό ξεκίνημα έχει κάνει το τρίτο ξενοδοχείο του ομίλου στο Σύνταγμα, το ολοκαίνουριο Athens Capital MGallery, που αποτελεί και το πρώτο εγχείρημα του ξενοδοχειακού κολοσσού της Accor για το πολυτελές brand ‘’ΜGallery’’.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος έχει στα σκαριά ένα ακόμη επενδυτικό σχέδιο στο ακίνητο ιδιοκτησίας του e-EΦΚΑ, της οδού Ζαλοκώστα για το οποίο έχει πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό μακροχρόνιας παραχώρησης και σκοπεύει να δημιουργήσει εκεί διαμερίσματα- σουίτες, μία αγορά που παρουσιάζει σημαντική άνοδο.

Τέλος πολύ καλές επιδόσεις τόσο για τη φετινή χρονιά που κλείνει όσο και για την επόμενη έχουν παρουσιάσει οι μονάδες του ομίλου στο Βελιγράδι με την προοπτική ανάκτησης των επιδόσεων του 2019 σε ποσοστό από 80% έως 90% για το 2022, ενώ φέτος η υστέρηση ήταν κοντά στο 35%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός