Πόσο χρόνο πιστεύετε ότι θα χρειαζόταν ένας υπολογιστής για να χακάρει τον ακριβή κωδικό πρόσβασής σας;

Την απάντηση τη δίνει το ακόλουθο γράφημα, και είναι τρομακτική για τους περισσότερους από εμάς.

  • Ένας κωδικός με 8 τυπικά γράμματα περιέχει 209 δισεκατομμύρια πιθανούς συνδυασμούς, αλλά ένας υπολογιστής μπορεί να τον υπολογίσει αμέσως.
  • Η προσθήκη ενός κεφαλαίου γράμματος σε έναν κωδικό πρόσβασης αλλάζει δραματικά τη δυνατότητα ενός υπολογιστή να σπάσει έναν κωδικό πρόσβασης, επεκτείνοντάς τον χρόνο υπολογισμού σε 22 λεπτά.
  • Ένας μακρύς συνδυασμός κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων, συμβόλων και αριθμών είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τον κωδικό πρόσβασής σας πιο ασφαλή.
  • Ένας κωδικός πρόσβασης 12 χαρακτήρων που περιέχει τουλάχιστον ένα κεφαλαίο γράμμα, ένα σύμβολο και έναν αριθμό θα χρειαζόταν 34.000 χρόνια για να το σπάσει ένας υπολογιστής.

Η λίστα με τους 200 πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης

Οι κωδικοί password, 123456, qwerty, όπως και όλοι οι κωδικοί πρόσβασης που εμφανίζονται στη λίστα με τους πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης θα πρέπει οπωσδήποτε να αποσυρθούν από τη χρήση. Ωστόσο ακόμη και ένας πιο ιδιαίτερος κωδικός πρόσβασης μπορεί να είναι εύκολο να σπάσει εάν ένα πρόγραμμα υπολογιστή έχει αυτήν την αποστολή.

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα

Όπως φαίνεται στα δεδομένα του ιστότοπου Security.org, η προσθήκη ακόμη και ενός κεφαλαίου γράμματος σε έναν κωδικό πρόσβασης μπορεί από μόνη της να αλλάξει δραματικά την ασφάλειά του. Στην περίπτωση ενός κωδικού πρόσβασης οκτώ χαρακτήρων, μπορεί πλέον να χρειαστούν 22 λεπτά για να σπάσει, αντί για στιγμιαία σε ένα δευτερόλεπτο – μια αύξηση άνω του 1000 τοις εκατό.

Αν και ο προστιθέμενος χρόνος σε αυτήν την περίπτωση σίγουρα δεν είναι αρκετός για να καταλήξετε με έναν ικανοποιητικό κωδικό πρόσβασης, τα υψηλά οφέλη ασφαλείας από τη χρήση χαρακτήρων εκτός από πεζά γράμματα μπορούν να πολλαπλασιαστούν. Όταν χρησιμοποιείτε τουλάχιστον ένα κεφαλαίο γράμμα και έναν αριθμό, ένας κωδικός πρόσβασης οκτώ χαρακτήρων θα χρειαζόταν 1 ώρα για να σπάσει.

Προσθέστε ένα άλλο σύμβολο και χρειάζονται οκτώ ώρες. Για να κάνετε έναν κωδικό πρόσβασης πραγματικά ασφαλή, όπως αναφέρει το ertnews,μπορούν να προστεθούν ακόμη περισσότεροι χαρακτήρες ή περισσότερα από ένα κεφαλαία γράμματα, αριθμοί ή σύμβολα. Ένας κωδικός πρόσβασης δώδεκα χαρακτήρων με ένα κεφαλαίο γράμμα, έναν αριθμό και ένα σύμβολο είναι σχεδόν άθραυστος, αφού ένας υπολογιστής χρειάζεται 34.000 χρόνια για να σπάσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία