Επτά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) βρίσκονται για το 2020, στη λίστα με τους κορυφαίους 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως, σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου Stanford, ενώ εμφανίζονται στις λίστες κατάταξης των κορυφαίων 2% παγκοσμίως ερευνητών για τη χρονιά που φεύγει.
Πρόκειται για τον καθηγητή Εμμανουήλ Κυμάκη (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών), τον επίκουρο καθηγητή Δημήτριο Καλδέρη (Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών), την επίκουρη καθηγήτρια Δήμητρα Βερνάρδου (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών), τον καθηγητή Ηλία Ποταμίτη (Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής), τον καθηγητή Δημήτριο Κατσαπρακάκη (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών), τον αναπληρωτή καθηγητή Λάζαρο Τζούνη (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών) και τον καθηγητή Αχιλλέα Βαΐρη (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών).
Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και καθηγητής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Χρήστος Φλώρος ανέφερε ότι η διάκριση αυτή, αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση και δημιουργεί συναισθήματα χαράς καθώς αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο έρευνας που διεξάγεται στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.
Τέσσερα μέλη ΔΕΠ βρίσκονται για δεύτερη χρονιά στη λίστα
«Η παγκόσμια διάκριση αφορά στην επιστημονική τους περιοχή και σχετίζεται με το ερευνητικό τους έργο, τις δημοσιεύσεις και την απήχηση των δημοσιεύσεών τους. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τέσσερα μέλη ΔΕΠ βρίσκονται για δεύτερη χρονιά στη λίστα αυτή. Αυτό σημαίνει ότι βλέπουμε ότι οι καθηγητές του ΕΛΜΕΠΑ διακρίνονται συνεχώς για το ερευνητικό τους έργο, το οποίο είναι υψηλού επιπέδου και αναγνωρίζεται διεθνώς» ανέφερε ο κ. Φλώρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι το ΕΛΜΕΠΑ δίνει έμφαση στην αριστεία.
«Βλέπουμε ότι τόσο τα έξι Ινστιτούτα του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου (ΠΕΚ-ΕΛΜΕΠΑ) αλλά και τα Ερευνητικά Εργαστήρια των Σχολών και των Τμημάτων, αναπτύσσουν σπουδαίο ερευνητικό έργο σε όλους τους τομείς, ενώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός των ερευνητών και των καθηγητών που συνεργάζονται με το ΠΕΚ-ΕΛΜΕΠΑ, είναι μέλη άλλων Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού και βοηθούν στην ανάπτυξη της έρευνάς μας» συμπλήρωσε ο αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΕΛΜΕΠΑ που ανέφερε ότι στόχος είναι το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο να εξελίσσεται συνεχώς.
Στον κατάλογο των κορυφαίων ερευνητών με βάση το συνολικό επιστημονικό τους έργο βρίσκονται επίσης τέσσερα μέλη ΔΕΠ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, τρεις εκ των οποίων περιλαμβάνονται και στη λίστα για το 2020. Πρόκειται για τον καθηγητή Εμμανουήλ Κυμάκη (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών), τον καθηγητή Θρασύβουλο Μανιό (Τμήμα Γεωπονίας), τον καθηγητή Ηλία Ποταμίτη (Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής) και τον καθηγητή Αχιλλέα Βαΐρη (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών).
«Θέλουμε να συνεχίζουμε το αξιόλογο ερευνητικό έργο»
«Είναι ευθύνη όλων μας να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του τόπου και μπορούμε να πούμε ότι τόσο μέσω των ερευνητικών έργων, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, βλέπουμε ότι συμμετέχουν όλο και περισσότεροι καθηγητές και ερευνητές του ΕΛΜΕΠΑ. Θέλουμε να συνεχίσουμε το αξιόλογο αυτό ερευνητικό έργο και είμαστε σίγουροι ότι και στα επόμενα χρόνια θα έχουμε περισσότερους διακεκριμένους καθηγητές σε όλα τα επιστημονικά πεδία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φλώρος.
Ο αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και καθηγητής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, αναφέρθηκε επίσης στις συνθήκες ύφεσης που επικρατούν λόγω και της πανδημίας, προσθέτοντας ότι τα Πανεπιστήμια είναι σημαντικό να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ Νίκος Κατσαράξης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση της Πρυτανείας για τη σημαντική διάκριση των καθηγητών.
«Αντικατοπτρίζει το πολύ υψηλό επίπεδο της έρευνας που διεξάγεται στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Συνεχίζουμε, στοχεύοντας διαρκώς υψηλότερα, τόσο όσον αφορά στην εκπαίδευση και στην έρευνα, όσο και στη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία προς όφελος των φοιτητών και της χώρας» συμπλήρωσε ο κ. Κατσαράκης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Latest News
Το σημερινό γεωπολιτικό τοπίο και οι βασικοί τομείς ανησυχίας για παγκόσμια σύγκρουση
Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια σύγκρουση; Ποιες περιοχές αναμένεται να βρεθούν στο μάτι των ανταγωνισμών;
Aπασχόληση: Στην ΕΕ αυξάνεται, στην Ελλάδα μειώνεται – Έκθεση Εurostat
Η απασχόληση στην ΕΕ αυξήθηκε το γ' τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με το β' τρίμηνο - Aντίθετα, στην Ελλάδα μειώθηκε.
Νότια Κορέα: Τι σηματοδοτεί η καθαίρεση του προέδρου Γιουν
Η προσοχή στη Νότια Κορέα στρέφεται τώρα στο συνταγματικό δικαστήριο, το οποίο πρέπει να αποφασίσει αν θα απομακρύνει τον Γιουν
Πήλιο: Αναστέλλονται τα δρομολόγια του «Μουτζούρη» μετά τον εκτροχιασμό
Η Hellenic Train σε ανακοίνωση αναφέρει πως το τρένο στο Πήλιο ενώ κινείτο με την προβλεπόμενη ταχύτητα, τροχός του πρώτου βαγονιού παρέκκλινε εκτός των ραγών
Συρία: «Αμεση επαφή» Μπλίνκεν με την ισλαμιστική HTS
«Ηρθαμε σε επαφή με την HTS και άλλες πλευρές», δήλωσε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους μετά τις συζητήσεις για τη Συρία
Πιερρακάκης: Τον Σεπτέμβριο 2025 τα πρώτα μη κρατικά πανεπιστήμια
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην χώρα μας,
Γεωργία: Ο ακροδεξιός Μιχαήλ Καβελασβίλι διορίστηκε στην προεδρία της χώρας
Ο Μιχαήλ Καβελασβίλι, σήμερα 53 ετών, είναι πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση
ΕΣΗΕΑ: Ιδρύθηκε σαν σήμερα στις 14 Δεκεμβρίου 1914
Το 1947 θα πάρει τη σημερινή ονομασία της
Τουρκία: «Αποτρέψαμε αιματοχυσία στη Συρία»
Ο Χακάν Φιντάν δηλώνει ότι έπεισε Μόσχα και Τεχεράνη να μην παρέμβουν υπέρ του Άσαντ, για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Το μέλλον της Συρίας επί τάπητος σε συνάντηση στην Ιορδανία.
Γερμανία: Εκτός κυβέρνησης και στη Θουριγγία η AfD
Συνεννοήσεις και «αλχημείες» των άλλων κομμάτων απέτρεψαν την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος AfD στην κυβέρνηση της Θουριγγίας. Θα έχει όμως διάρκεια η νέα κυβέρνηση;