Αύξηση της τάξης του 7,1% εκτιμάται ότι θα σημειώσουν οι πωλήσεις κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021 αυξημένες κατά 7,1%, σύμφωνα με τη Fannie Mae. Την επόμενη όμως διετία αναμένεται μείωση των πωλήσεων, λόγω περιορισμένης προσφοράς και αύξησης των επιτοκίων που θα ανεβάσουν και το κόστος δανεισμού για την αγορά κατοικίας. 

Η Fannie Mae αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις για αύξηση 5,3% των πωλήσεων κατοικιών  καθώς αναμένει ισχυρή άνοδο στις αγορές κατοικίων μέχρι το τέλος της χρονιάς.  Μια αύξηση 7,1% θα ήταν λίγο κάτω από το άλμα 7,3% του 2020.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της οι πωλήσεις κατοικιών αναμένεται να σημειώσουν πτώση της τάξης του 1,4% το 2022  λόγω περιορισμένης προσφοράς και αύξησης του κόστους δανεισμού και πτώση  3,8% το 2023.

«Η προσδοκία ότι τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά, φθάνοντας κατά μέσο όρο στο 3,2% το 2022, σε συνδυασμό με πρόσθετη ανατίμηση της τιμής των κατοικιών, είναι πιθανό να αυξήσουν τον περιορισμό στις πωλήσεις κατοικιών το νέο έτος», επισημαίνει η εταιρεία στην έκθεση της

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για την καταπολέμηση του πληθωρισμού «θα συνδυαστούν με τα συνεχιζόμενα ζητήματα προσφοράς και την ανατίμηση των τιμών των κατοικιών για την επιβράδυνση της δραστηριότητας των πωλήσεων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή