Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s International ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι είχε κατά τη διάρκεια του 2021 πωλήσεις ειδών τέχνης ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση της τελευταίας πενταετίας.

Στην ανακοίνωση του οίκου Christie’s ουσιαστικά αποτυπώνεται η «επιστροφή» του συγκεκριμένου κλάδου που βλέπει τις τιμές για αντικείμενα τέχνης, είτε πρόκειται για πίνακα του Πικάσο είτε για ψηφιακά αγαθά NFT, να έχουν εκτοξευτεί.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, υψηλά έσοδα αναφέρουν ακόμα και μικρότεροι οίκοι δημοπρασιών, όπως ο Phillips που ανακοίνωσε τις καλύτερες πωλήσεις του ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για το 2021 ο οίκος Sotheby’s ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που επίσης αποτελεί νέο ρεκόρ.

Με τους κορυφαίους οίκους δημοπρασιών να ανακοινώνουν πωλήσεις ρεκόρ, οι συλλέκτες από την πλευρά τους θα πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς μπορούν να αγοράζουν είδη τέχνης σε ένα μεγάλο φάσμα κατηγοριών και με μεγάλη ποικιλία στις τιμές εκκίνησης.

Επιπλέον, οι επιδόσεις του κλάδου θα μπορούσαν να ωθήσουν τους πωλητές να διαθέσουν περισσότερα αντικείμενα για πλειστηριασμούς από την επόμενη χρονιά, ειδικά εάν η οικονομία συνεχίσει να δείχνει σημάδια «κυκλοθυμίας» και ο πληθωρισμός ωθεί τις τιμές προς τα επάνω στα υπόλοιπα αγαθά, δήλωσε στην WSJ ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου Christie’s, Guillaume Cerutti.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus