Με κέρδη έκλεισαν τελικά και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια εξισορροπητική συνεδρίαση μετά τις μεγάλες διακυμάνσεις του προηγούμενου διημέρου, ενώ το βλέμμα παραμένει σταθερά προσηλωμένο στις επιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον της Covid 19.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,61% στις 7.341 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,95% στις 15.593 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 1,24% στις 7.051 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,7%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 1,5%.

Σε επίπεδο τίτλων, η Delivery Hero σημείωσε κέρδη 7,4%, μετά την ανακοίνωση ότι θα ενισχύσει τις δραστηριότητες στη Γερμανία και θα πουλήσει τη μονάδες στην Ιαπωνία το πρώτο τρίμηνο του 2022. Στον αντίποδα, η σουηδική Lundin Energy έχασε 11,4%, με την αγορά να μην “εγκρίνει” την πώληση μονάδων στην Aker BP έναντι 14 δισ. δολαρίων.

Στο επίκεντρο πάντως παραμένει η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και την εισαγωγή μέτρων περιορισμού από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, η AstraZeneca έγινε την Τρίτη η τελευταία εταιρεία που ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει να εργάζεται, μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, για ένα εμβόλιο ειδικό για την Όμικρον. Η Moderna ανακοίνωσε ότι μια τρίτη δόση του εμβολίου της με mRNA φαίνεται να παρέχει σημαντική προστασία έναντι της παραλλαγής.

Στα μάκρο της ημέρας, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε 1,1% το τρίτο τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας τις τελικές μετρήσεις, αλλά ήταν ελαφρώς κάτω από το 1,3% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές