Το κόστος του χριστουγεννιάτικου δείπνου στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί περισσότερο από 15% σε σύγκριση με πέρυσι, λόγω της αύξησης των τιμών των βασικών προϊόντων και του υψηλού πληθωρισμού ρεκόρ.

Οι αμερικανοί καταναλωτές θα πληρώνουν 15,4% περισσότερο από έτος σε έτος για τα προϊόντα που συνήθως παίρνουν για το χριστουγεννιάτικο δείπνο τους, σύμφωνα με τη Mintec, τον κορυφαίο ανεξάρτητο πάροχο παγκόσμιων δεδομένων τιμών και πληροφοριών αγοράς για συστατικά τροφίμων και νωπά προϊόντα.

Ενώ τα βασικά προϊόντα του κύριου γεύματος αυξήθηκαν κατά 14,2% τον Νοέμβριο από τον ίδιο μήνα πέρυσι, οι τιμές των υλικών για τα γλυκά αυξήθηκαν κατά 35,8%.

Εάν οι καταναλωτές είναι vegan ή θέλουν να μείνουν μακριά από το κρέας, οι τιμές για τα γεύματα φυτικής προέλευσης αυξήθηκαν κατά 7,3%, έδειξαν τα στοιχεία της Mintec.

Το χοιρινό και η γαλοπούλα αποτελούν περίπου το 56% του μεριδίου σε ένα τυπικό κύριο γεύμα των Χριστουγέννων των ΗΠΑ και οι τιμές τους αυξάνονται.

Οι τιμές της Γαλοπούλας είναι αυξημένες κατά περίπου κατά 20% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Οι αυξήσει του χοιρινού και του βοείου κρέατος ανέρχονται σε 9% και των πουλερικών αυξήθηκαν κατά 10%.

Όσον αφορά τα λαχανικά, η τιμή της πατάτας στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 17,8% τον Νοέμβρι , ενώ οι τιμές των καρότων αυξήθηκαν κατά 27,7% .

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 6,8% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο του 1982.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή