Αναβάλλει την έναρξη των εμβολιασμών με την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό το Ισραήλ. Η συγκεκριμένη χώρα ήταν η πρώτη στον κόσμο που είχε προγραμματίσει εμβολιασμούς τέταρτης δόσης κάτω από την απειλή και της παραλλαγής Όμικρον.

Αναλυτικότερα, οι εμβολιασμοί θα ξεκινούσαν την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, όμως θα καθυστερήσουν επ’ αόριστον. Η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε να φρενάρει τους εμβολιασμούς μετά από νέα εκτίμηση πως η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί ηπιότερη ασθένεια από άλλες παραλλαγές,  αν και εξαπλώνεται ταχύτερα και αποφεύγει καλύτερα τα εμβόλια.

Σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ του Channel 13 του Ισραήλ, ο διευθυντής του ισραηλινού υπουργείου Υγείας ανέφερε πως ενδέχεται να μην εγκρίνει τις πρόσθετες αναμνηστικές δόσεις καθώς εκκρεμούν περαιτέρω δεδομένα που να αποδεικνύουν πως η νοσηλεία από τη νέα παραλλαγή Όμικρον είναι λιγότερο πιθανή απ’ ό, τι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Συγκεκριμένα ο Νάκμαν Ας, γενικός διευθυντής του υπουργείου, είπε πως δεν έχει ακόμη εγκρίνει την εκστρατεία εμβολιασμού της τέταρτης δόσης καθώς αναμένονται δεδομένα και από τη Μεγάλη Βρετανία που αποδεικνύουν πως η παραλλαγή Όμικρον του κοροναϊού προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια από το στέλεχος Δέλτα.

Μέχρι και 70% πιθανότητες

Όπως τόνισε, τα προκαταρκτικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι τα άτομα που έχουν προσβληθεί από την «Όμικρον» έχουν μεταξύ 50 και 70% λιγότερες πιθανότητες να χρειαστούν νοσηλεία σε σχέση με εκείνους που έχουν προσβληθεί με το στέλεχος Δέλτα, δήλωσε την Πέμπτη η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Βρετανίας.

«Θα το συζητήσουμε πάλι»

«Εάν προκύψουν περισσότερα δεδομένα με το ίδιο αποτέλεσμα θα πρέπει να στείλουμε το θέμα της τέταρτης δόσης για περισσότερη συζήτηση στις επιτροπές των ειδικών», ανέφερε στο Channel 13, ο Ας, επιβεβαιώνοντας πως η τέταρτη δόση εμβολιασμού θα καθυστερήσει στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα