Στην αρχή της επόμενη εβδομάδας, Δευτέρα ή Τρίτη, αναμένεται να είναι έτοιμο το covid-free application στα κινητά των πολιτών όπου θα μπορεί να ενσωματωθεί η ψηφιακή ταυτότητα, ανέφερε, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Συγκεκριμένα στην εφαρμογή θα περιέχεται ένα απόσπασμα της ταυτότητας με στοιχεία όπως η φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και  ημερομηνία γέννησης και θα μπορεί να την επιδεικνύει κάποιος μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και έτσι θα διευκολύνει την διαδικασία των ελέγχων, σημείωσε ο υφυπουργός.

Για την πορεία των εμβολιασμών

Για την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε στον Σκάι, ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά στα ποσοστά των εμβολιασμένων που έχουν λάβει την αναμνηστική δόση.

«Ήμασταν η πρώτη χώρα που επέτρεψε τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων με την Τρίτη δόση καθώς και η 1η χώρα στην Ευρώπη που προσδιόρισε την χρονική απόσταση μεταξύ 2ης και 3ης δόσης στο τρίμηνο», σχολίασε ο κ. Γεωργαντάς για το συγκεκριμένο γεγονός.

Μάλιστα στην ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα των άνω των 60, το 90% των δικαιούχων έχει ήδη κάνει την αναμνηστική δόση, επεσήμανε ο ίδιος

Τέλος, ανέφερε ότι 7,4 εκατ. του γενικού πληθυσμού έχει πραγματοποιήσει την 1η εμβολιαστική δόση, δηλαδή το 70,4% του γενικού πληθυσμού και το 80,2% του ενήλικου πληθυσμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα