Bαρύς είναι ο απολογισμός της τραγωδίας του ναυαγίου ανοιχτά της Πάρου, όταν ιστιοφόρο που μετέφερε τουλάχιστον 80 πρόσφυγες και μετανάστες, αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα τουλάχιστον 16 άνθρωποι.

Δώδεκα είναι άνδρες, τρεις γυναίκες ενώ μεταξύ των νεκρών υπάρχει και ένα βρέφος.

Το Λιμενικό Σώμα διέσωσε από το ναυάγιο του σκάφους 63 από τους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο (61 άνδρες, 2 γυναίκες). Μεταφέρθηκαν όλοι με ασφάλεια στην Πάρο.

Διασωθέντες μετανάστες στο λιμάνι της Πάρου (φωτογραφία parianostypos.gr)

Σε δομή φιλοξενίας

Οι διασωθέντες φιλοξενούνται προσωρινά σε δομή φιλοξενίας της Πάρου με μέριμνα του οικείου δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πάρου όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο ιστιοφόρο που έχει ρυμουλκηθεί στη Νάουσα Πάρου επέβαιναν περίπου 80 άτομα. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν συνεχίζονται από θαλάσσης και αέρος για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Όλες οι ενδείξεις θέλουν το εν λόγω ιστιοφόρο να είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Πηγή: parianostypos.gr

Τρίτο ναυάγιο

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώνεται στο Αιγαίο στην διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, στο οποίο εμπλέκονται διακινητές από την Τουρκία που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την απώλεια όσων έχασαν τη ζωή τους προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, που άλλοι θέτουν σε κίνδυνο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Συνολικά το 2021, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.450 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και έχουν διασωθεί περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα