Σχέδιο για την αποζημίωση των επιχειρήσεων προκειμένου αυτές να κρατήσουν μυστικές τις πατέντες σε συγκεκριμένες στρατιωτικές και τεχνολογικές εφαρμογές ετοιμάζει η ιαπωνική κυβέρνηση, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Nikkei.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα εξηγεί πως το νομοσχέδιο που δρομολογείται έχει σαν στόχο την οικονομική ασφάλεια της χώρας, συμπεριλαμβάνοντας τομείς όπως ο πυρηνικός όπου η τεχνογνωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων. Μάλιστα, η αποζημίωση που θα δοθεί θα καλύπτει πιθανά εισοδήματα περίπου είκοσι ετών, αν και για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για το ύψος των κονδυλίων που θα δοθούν.

Η πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης που είχε κάνει, τον περασμένο μήνα, ο νέος πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα, ο οποίος σε ομιλία του είχε ξεκαθαρίσει πως θέτει το ζήτημα της οικονομικής ασφάλειας της χώρας ως μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες του.

Η Nikkei υποστήριξε πως το σχέδιο νόμου θα δημοσιοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα, με στόχο να εγκριθεί το Φεβρουάριο και να δρομολογηθεί από το επόμενο δημοσιονομικό έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν