Η είδηση ότι δορυφόροι που εκτοξεύτηκαν από το πρόγραμμα Starlink του Ίλον Μασκ παραλίγο να συγκρουστούν με τον κινεζικό διαστημικό σταθμό, και ελήφθησαν ειδικά μέτρα αποφυγής της σύγκρουσης, έχει προκαλέσει την οργή των Κινέζων πολιτών.

Και αποφάσισαν να τον πολεμήσουν στο «αγαπημένο του γήπεδο»: στο διαδίκτυο.

Σε μια ανάρτηση στην κινεζική πλατφόρμα microblogging Weibo που μοιάζει με το Twitter τη Δευτέρα, ένας χρήστης είπε ότι οι δορυφόροι του Starlink ήταν «απλώς ένας σωρός διαστημικών σκουπιδιών», ενώ ένας άλλος τους περιέγραψε ως «αμερικάνικα όπλα διαστημικού πολέμου».

Και ακολούθησαν χιλιάδες άλλοι, που του ζητούν να εγκαταλείψει το… διάστημα.

Μόνο η SpaceX έχει αναπτύξει σχεδόν 1.900 δορυφόρους για να εξυπηρετήσει το ευρυζωνικό της δίκτυο Starlink και σχεδιάζει περισσότερους.

«Οι κίνδυνοι του Starlink αποκαλύπτονται σταδιακά, ολόκληρη η ανθρώπινη φυλή θα πληρώσει για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες», δήλωσε ένας χρήστης.
Απαντώντας ο Μασκ μέσω του Twitter, είπε ότι ορισμένες τροχιές δορυφόρων Starlink είχαν προσαρμοστεί για να μειωθεί η πιθανότητα συγκρούσεων.

Οι δορυφόροι από το Starlink Internet Services, τμήμα της αεροδιαστημικής εταιρείας SpaceX του Μασκ, είχαν δύο «στενές συναντήσεις» με τον κινεζικό διαστημικό σταθμό την 1η Ιουλίου και στις 21 Οκτωβρίου, σύμφωνα με έγγραφο που υπέβαλε η Κίνα νωρίτερα αυτόν τον μήνα στη διαστημική υπηρεσία του ΟΗΕ.

«Για λόγους ασφαλείας, ο Διαστημικός Σταθμός της Κίνας εφάρμοσε προληπτικό έλεγχο αποφυγής σύγκρουσης», ανέφερε η Κίνα σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για Υποθέσεις Εξωτερικού Διαστήματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή