Μυστηριώδεις δίσκοι πετούν πάνω από το Όρος Σλέμις στην Κομητεία Άντριμ, παράξενες εικόνες καταγράφονται σε κάμερες ασφαλείας και περαστικοί βιώνουν ανεξήγητες συναντήσεις. Αυτή είναι η εικόνα που φαίνεται πως επικρατεί εδώ και ένα χρόνο στη Βόρεια Ιρλανδία.

Μέσα στο 2021 η αστυνομία έλαβε οκτώ κλήσεις για ανεξήγητα φαινόμενα, με τον αντίστοιχο αριθμό για το 2020 να περιορίζεται στις έξι και το 2019 στις τέσσερις.

Τι ανέφεραν οι καταγγελίες

Ανάμεσά τους και μια αναφορά για διαστημόπλοιο και φώτα που αναβόσβηναν στην περιοχή του Νταουνπάτρικ στις 17 Ιανουαρίου.

Τον Μάιο, η αστυνομία έλαβε δυο κλήσεις για άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, η μια εκ των οποίων αφορούσε λευκά φώτα που ακολουθούσαν ένα ελικόπτερο στην περιοχή του Μαγκαμπέρι και η άλλη έναν παράξενο δίσκο στον ουρανό στην περιοχή του Σλέμις στην Κομητεία Άντριμ στο τέλος του μήνα.

Τον Ιούλιο, καταγράφηκαν «παράξενες εικόνες» σε κάμερες ασφαλείας ενός σπιτιού στο Νιουταουνάμπι, αλλά και ένα αντικείμενο σε σχήμα τρούλου με οκτώ φώτα στον ουρανό στην περιοχή του Σέντφιλντ.

Τον Σεπτέμβριο υπήρξε αναφορά από την περιοχή του Λίσμπερν για «εξωγήινους σε κρεβατοκάμαρα», ενώ τον Οκτώβριο ένας κρατούμενος ασθενής ανέφερε ότι τον απήγαγαν εξωγήινοι.

Η τελευταία καταγγελία της χρονιάς αφορούσε «ασυνήθιστα έντονα φώτα στον ουρανό» το Νοέμβριο

Οι αναφορές σε άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα στη βάση δεδομένων της αστυνομικής υπηρεσίας της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI) περιλαμβάνουν ΑΤΙΑ, εναέρια φαινόμενα, μη ταυτοποιημένα εναέρια φαινόμενα, φώτα στον ουρανό και εξωγήινους.

Εκπρόσωπος της PSNI δήλωσε ότι δεν έχουν διενεργηθεί έρευνες για τα παραπάνω περιστατικά.

Πού οφείλεται η αύξηση

Ο Νικ Πόουπ, που έχει εμπειρία στη διερεύνηση καταγγελιών για ΑΤΙΑ εκ μέρους του Υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι είναι πιθανό οι αυξημένες ώρες που πέρασαν οι άνθρωποι στο σπίτι λόγω της πανδημίας, να είναι υπεύθυνες για την αύξηση των συναντήσεων με άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα.

«Είναι δύσκολο να πούμε ποιοι ακριβώς είναι οι λόγοι για αυτή τη μικρή αύξηση στις καταγγελίες», εξήγησε.

«Ο κορωνοϊός και τα lockdown ίσως έπαιξαν κάποιο ρόλο, καθώς οι άνθρωποι είχαν περισσότερο χρόνο στα χέρια τους και ίσως παρατήρησαν πράγματα στα οποία δεν θα έδιναν σημασία στο παρελθόν».

«Άλλο ένα ενδεχόμενο είναι οι άνθρωποι να παρακολουθούν την κατάσταση στις ΗΠΑ, όπου το Κογκρέσο παίρνει το ζήτημα στα σοβαρά και το Πεντάγωνο έχει ξεκινήσει νέα πρωτοβουλία για UFO».

«Αυτό ίσως κάνει τους ανθρώπους πιο πρόθυμους να αναφέρουν ασυνήθιστα φαινόμενα που παρατηρούν, επειδή στέλνει το μήνυμα ότι οι αρχές λαμβάνουν σοβαρά την υπόθεση».

Ωστόσο, ο Πόουπ δήλωσε ότι πιστεύει πως ο πραγματικός αριθμός τέτοιου είδους παρατηρήσεων είναι πολύ υψηλότερος.

«Δυστυχώς, οι αριθμοί παραμένουν αρκετά χαμηλοί και υποπτεύομαι ότι αιτία για αυτό είναι η χρόνια υποκαταγραφή τους, εξαιτίας του στιγματισμού εκείνων που προχωρούν σε καταγγελίες».

«Αυτό ενδεχομένως αποτελεί συνέπεια της απόφασης του Υπουργείου Άμυνας να σταματήσει να ερευνά τα UFO στο τέλος του 2009».

«Αν το υπουργείο ξεκινούσε έρευνες και ζητούσε από τον κόσμο να καταγγέλλει κάθε ασυνήθιστο φαινόμενο, είμαι σίγουρος ότι θα λάμβαναν πολλαπλές αναφορές».

Με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης

Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».