Εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζοι πολίτες διατάχθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους στη βόρεια Κίνα την Τρίτη, καθώς και η δική τους περιοχή συμπεριλαμβάνεται στο καθεστώς lockdown που έχει επιβληθεί στην περιφέρεια Σιάν, καθώς οι αρχές της χώρας προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κύματος Covid-19.

Η πόλη Γιανάν η οποία απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα από την Σιάν, διατάχθηκε να προβεί σε κλείσιμο των επιχειρήσεων την Τρίτη και να καλέσει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν σε εξωτερικούς χώρους.

Η Κίνα συνεχίζει να ακολουθεί μια στρατηγική «μηδενικού Covid», καθώς το Πεκίνο ετοιμάζεται να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον Φεβρουάριο του 2022.

Ωστόσο, οι αρχές ήρθαν αντιμέτωπες με ένα νέο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ αναφέρθηκαν 209 νέα κρούσματα την Τρίτη. Πρόκειται για τον υψηλότερο απολογισμό σε 24ωρη βάση από τον Μάρτιο του 2020, όταν ο ιός μόλις άρχισε να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο από την πόλη Γουχάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα