Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, με την επιφυλακτικότητα έναντι της νέας έξαρσης της πανδημίας να μην αφήνει περιθώρια να ακολουθήσουν το άκρως θετικό κλίμα που εμφάνισε και χτες η Wall Street.

Στο επίκεντρο πάντως της αγοράς βρέθηκαν οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης SenseTime Group, οι οποίες αυξήθηκαν περισσότερο από 4%, στο ντεμπούτο τους στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Η μετοχή ενδοσυνεδριακά έφτασε ακόμη και το +8%. Η SenseTime έχει παγιδευτεί στη διαμάχη μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον, με την εταιρεία νωρίτερα αυτό το μήνα να επιλέγει τελικά την IPO στο Χονγκ Κονγκ αφού τοποθετήθηκε σε μια μαύρη λίστα επενδύσεων στις ΗΠΑ.

Σε επίπεδο δεικτών τώρα, ο ευρύτερος δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,1%, ενώ ανοδικά έκλεισαν και οι δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας. Ο Shanghai composite σημείωσε άνοδο 0,62% στις 3.619,19 μονάδες και ο Shenzhen Component κατέγραψε κέρδη 0,97% στις 14.796,23 μονάδες.

Στον αντίποδα, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 0,4% για να κλείσει στις 28.791,71 μονάδες, ενώ ο δείκτης Topix έχασε 0,33% στις 1.992,33 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,52%, ολοκληρώνοντας την ημέρα στις 2.977,65 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε οριακά υψηλότερα στις 7.513,40 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης