Σε αρνητικά εδάφη και στα όρια των 890 μονάδων κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, επαναλαμβάνοντας το μοτίβο της παλίνδρομης κίνησης σε ένα εύρος 880 – 895 μονάδων που ακολουθεί το τελευταίο δεκαήμερο. Άλλωστε τόσο η εποχικότητα όσο και ο χαμηλός τζίρος δεν βοηθούν τα εναπομείναντα χαρτοφυλάκια να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες στην αγορά.

Όπως όλα δείχνουν, η αγορά αναμένεται να ολοκληρώσει το έτος στα τρέχοντα επίπεδα, ήτοι περίπου 10% υψηλότερα από αυτά στα οποία το άρχισε, αλλά και με μια πολύμηνη πλάγια κίνηση που δεν αναμένεται να αλλάξει εάν ο κόσμος δεν αφήσει οριστικά πίσω του την πανδημία. Τα συνεχή άλλωστε ρεκόρ κρουσμάτων και η προσπάθεια των αρχών να δαμάσουν το νέο κύμα Covid 19, έριξαν στο κενό τις προσδοκίες για ένα χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο ράλι ανόδου, ώστε το 2021 να κλείσει πάνω από τις 900 μονάδες, ή κοντά στα υψηλά του έτους των 930 μονάδων.

Όπως μάλιστα αναφέρει και η Trader 24 ο Δείκτης παραμένει στην περιοχή 880-895 μονάδων, με τον στόχο να βρίσκεται στις 930 και τη βάση στις 855-860. Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών αυτών των συνεδριάσεων, δεν φαίνεται να προστίθεται κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση, με το κλίμα να παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξο, ενδυναμούμενο από τη σταθερή πορεία στη Wall Street.

Έτσι, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,35% στις 890,51 μονάδες, την ώρα που το -1,23% της Εθνικής δείχνει να «βαραίνει» την εικόνα της αγοράς. Όπως άλλωστε και οι ήπιες απώλειες των ΟΤΕ, Ελληνικών Πετρελαίων, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακής, Μυτιληναίου, ΟΠΑΠ και Βιοχάλκο. Στον αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ σημειώνει κέρδη 1,19%, με τις ΔΕΗ, Alpha Bank, Coca Cola, Titan και Quest να στηρίζουν την αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών