Την Πρωτοχρονιά συμπληρώνονται 20 χρόνια από την κυκλοφορία του ευρώ σε χαρτονομίσματα και κέρματα σε 12 ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Με την αφορμή αυτή ο τότε γερμανός υπουργός Οικονομικών Τέο Βάιγκελ έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Bild για το πώς κατέληξε στο όνομα του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.

«Έσπαγα το κεφάλι μου για να βρω ένα όνομα. Οι Γάλλοι προτιμούσαν το ECU. Γνώριζα ωστόσο ότι οι Γερμανοί δεν θα μου συγχωρούσαν ποτέ ένα τόσο δυσπρόφερτο, για εκείνους, όνομα. Κυκλοφορούσε τότε όμως ήδη η τραπεζική κάρτα Eurocard. Και είπα να διώξουμε απλά τη δεύτερη συλλαβή».

Όμως όπως διηγείται ο τότε υπουργός Οικονομικών, ο τότε πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε αντιρρήσεις: «Διαμαρτυρήθηκε διότι όπως ισχυριζόταν το όνομα δεν ήταν και τόσο ερωτικό (σ.σ.: σέξι). Του απάντησα ότι δεν είναι πια και ο νεότερος και πως το σημαντικότερο είναι το όνομα να είναι “ευρωτικό”. Εν τέλει η απόφαση υπέρ του ευρώ ελήφθη ομόφωνα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ουκρανία: Μπορεί η Δύση να χρησιμοποιήσει «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την ανοικοδόμηση;
Διεθνή |

Μπορεί η Δύση να χρησιμοποιήσει «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την ανοικοδόμηση;

Παρότι η Ουκρανία το έχει ζητήσει επισήμως και δυτικοί ηγέτες το έχουν υποστηρίξει, δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ρωσικά «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας