Από τις 4 Ιανουαρίου 2022 τα κινητά τηλέφωνα και οι ταμπλέτες που «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα της BlackBerry πλέον δεν θα είναι λειτουργικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Πρόκειται για συσκευές που χρησιμοποιούν τις εκδόσεις της πλατφόρμας BlackBerry 7.1 ή νεότερο, BlackBerry 10 και το λειτουργικό σύστημα για tablets BlackBerry PlayBook. Όλες αυτές οι συσκευές είτε λειτουργούν μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας είτε μέσω Wi-Fi δεν θα έχουν πλέον πιστοποιημένη ικανότητα να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις, να στέλνουν μηνύματα SMS, να χρησιμοποιούν δεδομένα ή ακόμα και να καλούν τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι οι συσκευές της BlackBerry που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Android της Google θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Η BlackBerry υπήρξε μία εταιρεία πρωτοπόρος στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας, κυρίαρχη μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2000, όταν η χρήση QWERTY πληκτρολογίων και η αυξημένη ασφάλεια που προσέφερε της είχε δώσει μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ που έφτανε έως και στο 50%. Αξιοσημείωτο το περιστατικό όταν ο Μπαράκ Ομπάμα μετακόμισε στον Λευκό Οίκο και δεν ήθελε να αποχωριστεί το προσωπικό του BlackBerry για χάρη νέας συσκευής με συγκεκριμένα πρωτόκολα ασφαλείας.

Σταδιακά όμως και με την εμφάνιση του iPhone της Apple ξεκίνησε η πτωτική πορεία. Η εταιρεία επιχείρησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι αρχικά το 2013 με ένα νέο λειτουργικό σύστημα, το BlackBerry 10, το οποίο δεν είχε επιτυχία. Ακολούθησε το 2015 μία προσπάθεια να υιοθετήσει την πλατφόρμα του Android αλλά και πάλι τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά. Από το 2016 ξεκίνησε η αδειοδότηση του brand σε τρίτους κατασκευαστές, όπως η TCL.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία