Με πυροτεχνήματα και πλήθος μηνυμάτων για υγεία, αισιοδοξία και καλή χρονιά, υποδέχθηκε ο πλανήτης το 2022, στη σκιά της πανδημίας του κοροναϊού.

Για την πρώτη ημέρα του χρόνου, η Google σχεδίασε ένα γιορτινό doodle.

Συγκεκριμένα, δημιούργησε ένα ξεχωριστό πολύχρωμο σχέδιο, με καπέλο ενός πάρτι και μια καραμέλα, η οποία ανοίγει και μέσα από αυτή «βγαίνει» το 2022.

Μάλιστα, μόλις ο χρήστης κάνει «κλικ» δεκάδες κομφετί γεμίζουν την οθόνη του.

Η Google έχει επίσης ένα μήνυμα που λέει: «Πρωτοχρονιά 2022».

Δείτε το doodle

Τι συμβαίνει όταν κάνει κάποιος «κλικ»

Η Πρωτοχρονιά είναι δημόσια αργία που εορτάζεται την 1η Ιανουαρίου, την πρώτη ημέρα του έτους για το σύγχρονο Γρηγοριανό ημερολόγιο, καθώς και το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Στην προ-Χριστιανική Ρώμη υπό το Ιουλιανό ημερολόγιο, η ημέρα ήταν αφιερωμένη στον Ιανό, τον θεό των πυλών και ξεκινημάτων, από τον οποίο ονομάζεται και ο Ιανουάριος. Ως ημερομηνία στο Γρηγοριανό ημερολόγιο της Χριστιανοσύνης, η πρωτοχρονιά λειτουργικά σηματοδοτούσε την Εορτή της Ονομασίας και η Περιτομή του Ιησού, η οποία εξακολουθεί να εορτάζεται όπως στη Αγγλικανική Εκκλησία και τη Λουθηρανική Εκκλησία.

Σήμερα, με τις περισσότερες χώρες να χρησιμοποιούν το Γρηγοριανό ημερολόγιο ως το ντε φάκτο ημερολόγιο, η Ημέρα της πρωτοχρονιάς είναι ίσως η πιο διάσημη δημόσια αργία, συχνά εορτάζεται με πυροτεχνήματα με το που η πρωτοχρονιά ξεκινά σε κάθε ζώνη ώρας. Οι παραδόσεις περιλαμβάνουν τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα και κλήσεις στους συγγενείς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα