Ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος για  αύξηση στις νοσηλείες, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των κρουσμάτων μόλυνσης, ακόμη και αν τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η παραλλαγή Όμικρον της COVID-19 είναι λιγότερο επώδυνη.

«Η μόνη δυσκολία είναι ότι όταν έχεις τόσo πολλές μολύνσεις, ακόμη και αν ο ρυθμός των νοσηλειών είναι χαμηλός με την Όμικρον, σε σύγκριση με την Δέλτα, υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος να υπάρξει αύξηση στις νοσηλείες με συνακόλουθη επίπτωση στο σύστημα υγείας» δήλωσε ο Φάουτσι, σε μία συνέντευξή του στο CNN.

Το εμβόλιο για παιδιά

Σημειώνεται ότι ο αμερικανός ειδικός είχε αναφερθεί πριν λίγες μέρες στο εμβόλιο για παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών,  λέγοντας ότι θα χρειαστούν «τουλάχιστον δύο μήνες» μέχρι να λάβει έγκριση.

Κορύφωση ως τα τέλη Ιανουαρίου

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο CNBC, o Φάουτσι εκτίμησε πως η επέλαση της μετάλλαξης Ομικρον στις ΗΠΑ αναμένεται να έχει κορυφωθεί ως τα τέλη Ιανουαρίου.

«Θα έλεγα ότι, δεδομένου του μεγέθους της χώρας μας και των διαφορών μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, είναι πιθανό η κορύφωση να επέλθει έπειτα από τουλάχιστον δύο εβδομάδες, πιθανότατα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας