Ανοδικά άρχισαν το νέο έτος οι ευρωπαϊκές αγορές, με την επαναφορά από την εορταστική περίοδο όμως να είναι υποτονική, δεδομένου του ότι και οι αγορές στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι κλειστές.

Ειδικότερα, ο γερμανικός DAX κινείται κατά 0,47% υψηλότερα στις 15.955 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,86% στις 7.213 μονάδες. Οι αγορές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία είναι κλειστές για τις διακοπές του νέου έτους, πράγμα που σημαίνει ότι οι όγκοι συναλλαγών στην περιοχή μπορεί να είναι πιο ήπιοι σήμερα.

Εντούτοις, το θετικό ξεκίνημα για την Ευρώπη έρχεται μετά από τις αναταράξεις που προκάλεσε στην Ασία η νέα αναστολή διαπραγμάτευσης της Evergrande, οι εξελίξεις στην οποία έχουν επηρεάσει κατά καιρούς αρκετές αγορές παγκοσμίως.

Από την άλλη, η νέα χρονιά ξεκινά με την αβεβαιότητα γύρω από την πανδημία Covid-19 να παραμένει. Η άνοδος της παραλλαγής Omicron οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και οδήγησε ορισμένες επιχειρήσεις και σχολεία να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσωρινού κλεισίματος. Αρκετές μεγάλες τράπεζες της Wall Street ζήτησαν από τους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι για τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου.

Ο πληθωρισμός και η νομισματική πολιτική αναμένεται επίσης να είναι βασικά θέματα για το 2022, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια πολλές φορές μέσα στο έτος για να συμβάλει στη μείωση της αύξησης των τιμών για τους καταναλωτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders