Με κέρδη αρχίζει και σήμερα η Wall Street, με τον δείκτη S&P 500 μάλιστα να κινείται σε νέα ιστορικά υψηλά, με το κλίμα βελτιώνεται περαιτέρω καθώς η νέα παραλλαγή της Covid 19 δεν δείχνει τόσο απειλητική όσο στην αρχή.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,60% στις 36.803 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,43% στις 4.817 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,08% στις 15.844 μονάδες.

Οι κλάδοι της ενέργειας και της οικονομικής ανάκαμψης είναι μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν σήμερα, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα της παραλλαγής Omicron ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο τη Δευτέρα. Οι μετοχές της Halliburton σημειώνουν άνοδο 2,1%, ακολουθώντας την αύξηση των τιμών του αργού, αλλά και την αναβάθμιση της εταιρείας από την Morgan Stanley.

Θετικά κινείται και ο κλάδος της κρουαζιέρας, με τις μετοχές των Carnival, Norwegian Cruise και Royal Caribbean να κερδίζουν περίπου 1%. Οι μετοχές των καζίνο και των αεροπορικών εταιρειών κινούνται επίσης υψηλότερες. Η Wynn ενισχύεται κατά 2% και η Las Vegas Sands σημειώνει άνοδο περίπου 1%. Η United, η Delta και η American κερδίζουν περίπου 1%.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει περαιτέρω ανοδική πορεία για τις μετοχές, παρά την ισχυρή πορεία μέχρι στιγμής», έγραψαν οι αναλυτές μετοχών της JPMorgan. «Η νέα παραλλαγή αποδεικνύεται πιο ήπια από τις προηγούμενες», πρόσθεσαν, τονίζοντας ότι «συνεχίζουμε να βλέπουμε κέρδη και πιστεύουμε ότι οι προβλέψεις για το 2022 θα αποδειχθούν και πάλι πολύ χαμηλές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street