Σχέδιο αναδιάρθρωσης έχει στα «σκαριά» η Telecom Italia, σε ένα διάστημα που μελετά ακόμη την πρόταση εξαγοράς που έχει δεχτεί από τον αμερικανικό επενδυτικό κολοσσό KKR.

Θυμίζουμε πως η υπερχρεωμένη ΤΙΜ δέχτηκε μη δεσμευτική πρόταση από το αμερικανικό fund, τον περασμένο Νοέμβριο, η οποία κοστολογεί τον όμιλο στα 33 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει καθυστερήσει να απαντήσει λόγω του κενού που δημιουργήθηκε στη διοίκηση της μετά την απόλυση του CEO, Λουίτζι Γκουμπιτόσι μετά τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα.

Η KKR έχει ξεκαθαρίσει πως προϋπόθεση για να προχωρήσει η συμφωνία είναι να έχει πάρει το πράσινο φως του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και της ιταλικής κυβέρνησης. Η τελευταία είχε καλωσορίζει την είδηση εκτιμώντας πως το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για ιταλικές επιχειρήσεις είναι ευπρόσδεκτο, όμως ήδη η Vivendi που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της TIM έχει δηλώσει πως είναι δυσαρεστημένη με το ύψος της προσφοράς.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το υπό διαμόρφωση τριετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που η εταιρεία διαμόρφωσε σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες της και το οποίο περιλαμβάνει σειρά προτάσεων για την αναδιάρθρωση του ομίλου και την ανάδειξη των πιο κερδοφόρων περιουσιακών του στοιχείων.

Οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές του πλάνου αναμένεται να εγκριθεί από το νέο διοικητικό συμβούλιο, που έχει οριστεί για τις 26 Ιανουαρίου. Την ίδια ώρα εκκρεμεί και το ζήτημα της εξεύρεσης νέου CEO, με την εταιρεία να έχει διορίσει διακεκριμένο… κυνηγό στελεχών για να εντοπίσει πιθανές προτάσεις.

Με την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων θα επανέλθει στο τραπέζι η πρόταση του KKR, με την κυβέρνηση ειδικά να φαίνεται από τώρα θετική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή