Η αναμνηστική δόση του εμβολίου της Pfizer μπορεί να χορηγείται πέντε μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό, αντί για έξι μήνες όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, ανακοίνωσαν την Τρίτη τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Για το αντίστοιχο εμβόλιο της Moderna διατηρείται η προηγούμενη οδηγία για μεσοδιάστημα έξι μηνών, ενώ για το εμβόλιο της Johnson & Johnson παραμένει η σύσταση για αναμνηστική δόση στο δίμηνο.

Οι νέες συστάσεις βασίστηκαν σε γνωμοδότηση που εξέδωσε την Δευτέρα η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εν μέσω του κύματος Όμικρον που έφερε νέο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η μείωση του μεσοδιαστήματος επισπεύδει την ενίσχυση της ανοσίας έναντι της άκρως μεταδοτικής παραλλαγής.

Σύμφωνα με τα CDC, οι δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer προσφέρουν αποτελεσματικότητα 35% στην πρόληψη της συμπτωματικής λοίμωξης από την παραλλαγή Όμικρον, ενώ η αναμνηστική δόση ανεβάζει το ποσοστό στο 75%.

Την Δευτέρα οι αμερικανικές αρχές άναψαν το πράσινο φως για αναμνηστική δόση και στις ηλικίες 12-15 ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας