Η Entersoft ανακοίνωσε ότι υπεγράφη η εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας Logon, με έδρα στη Λάρισα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στο ποσό των 1,3 εκ. ευρώ και θα καταβληθεί ως εξής: 800.000 ευρώ με την υπογραφή της συμφωνίας, 250.000 σε 6 μήνες και 250.000 σε 12 μήνες από την υπογραφή της συμφωνίας. Σημειώνεται ότι η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας.

Η Logon είναι εταιρεία υλοποίησης έργων λογισμικού για επιχειρήσεις και ειδικότερα για προϊόντα κατηγορίας ERP, CRM, WMS και ηλεκτρονικής τιμολόγησης για περισσότερα από είκοσι έτη. Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται εκατοντάδες μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις με τοπική αλλά και εθνική εμβέλεια. Με την εξαγορά αυτή, η Entersoft αποκτά άλλο ένα κέντρο υλοποίησης των προϊόντων της καθώς και τη δυνατότητα να αναπτυχθεί στις αγορές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα ενισχύει το πελατολόγιο και το στελεχιακό της δυναμικό για τη διαφαινόμενη ανοδική ζήτηση τόσο για τα υπάρχοντα όσο και για τα νέα προϊόντα e-Commerce και HRM/Payroll που η εταιρεία έχει ανακοινώσει για το 2022.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2020, το μετοχικό κεφαλαίο της Logon ανέρχεται στο ποσό των 190.450 ευρώ, ολοσχερώς καταβεβλημένο, είχε έσοδα 1,90 εκ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 0,14 εκ ευρώ. Για το 2021 τα μεγέθη της έχουν κινηθεί ανοδικά, ενώ τη στιγμή της εξαγοράς η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό και θετικό καθαρό ταμείο που υπερβαίνει τα 0,2 εκ ευρώ. Ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού στις 4/1/2022 ήταν 25 άτομα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις