Από την έναρξη της πανδημίας, το 2020, τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας από τον κλάδο του cloud σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς εταιρείες σε όλο τον κόσμο προχώρησαν σε μετάπτωση προς ένα μοντέλο τηλεργασίας. Η ανάγκη προστασίας και άμυνας απέναντι σε κυβερνοαπειλές, σε αυτό το περιβάλλον, οδήγησε πολλές τεχνολογικές φίρμες να στραφούν και στον χώρο της κυβερνοασφάλειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google, η πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η Siemplify θα ενσωματωθεί στο υπολογιστικό της νέφος. Ωστόσο, οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί από τις δύο πλευρές. Παρόλα αυτά η ισραηλινή ιστοσελίδα CTech αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι η εξαγορά εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη εξαγορά ισραηλινής εταιρείας από την Google, αποτελεί όμως και μία υπενθύμιση του πόσο έχει «προχωρήσει» το Ισραήλ στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μεσογειακή χώρα είναι έδρα και της NSO Group, δημιουργού του εργαλείου Pegasus μέσω του οποίου έχουν πραγματοποιηθεί παρακολουθήσεις εταιρειών αλλά και κυβερνήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή