Με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας το 2022 , η Eurostat εξετάζει το ποσοστό των νέων σε περιφερειακό επίπεδο στην ΕΕ .

Την 1η Ιανουαρίου 2020, σε ολόκληρη την ΕΕ, ένα στα 6 άτομα ήταν ηλικίας μεταξύ 15 και 29 ετών, αντιπροσωπεύοντας 73,6 εκατομμύρια ανθρώπους του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ (447,3 εκατομμύρια).

Εξ αυτών, 37,8 εκατομμύρια άνθρωποι (51% των νέων στην ΕΕ) ήταν νέοι άνδρες και 35,8 εκατομμύρια (49%) ήταν νέες γυναίκες.

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η περιοχή Île-de-France είχε τον υψηλότερο αριθμό νέων μεταξύ 15 και 29 ετών το 2020 (2,4 εκατομμύρια).

Ακολουθούν οι περιφέρειες της Λομβαρδίας (1,5 εκατ.), της Ανδαλουσίας (1,4 εκατ.), της Καταλονίας και του Ροδανού-Άλπεις (και οι δύο 1,2 εκατ.) και της Μαδρίτης και της Καμπανίας (και οι δύο από 1 εκατ.).

Ωστόσο, σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού, τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων ηλικίας 15 έως 29 ετών στην ΕΕ εντοπίστηκαν στη Γαλλική Γουιάνα και τη Μαγιότ (και οι δύο στη Γαλλία) καθώς και στο Groningen (στην Ολλανδία), όπου το 23% του πληθυσμού ήταν νέοι.

Ακολουθούν στενά η Κύπρος, η πρωτεύουσα της Δανίας και η ισπανική αυτόνομη περιφέρεια Μελίγια (21%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά νέων στην ΕΕ εντοπίστηκαν στο Κέμνιτς και στο Βρανδεμβούργο στη Γερμανία (και τα δύο 11%), στη Θουριγγία, στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, στη Σαξονία-Άνχαλτ (όλα στη Γερμανία) και στην Αστούρια στην Ισπανία (όλα 12%).

Τα υψηλότερα ποσοστά νέων ανδρών βρέθηκαν στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου στην Ελλάδα (24% του πληθυσμού), στη Γαλλική Γουιάνα και στο Χρόνινγκεν (και οι δύο 23%).

Οι νεαρές γυναίκες ήταν υψηλότερες σε αναλογία στη Μαγιότ (25%), στη Γαλλική Γουιάνα (23%) και στο Χρόνινγκεν (22%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή