Κατά 7,8% αυξήθηκε ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης του όγκου των λιανικού εμπορίου στη ευρωζώνη τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση, και κατά 7,9% στην ΕΕ, όπως ανακοίνωσε η Eurostat.

Σε επίπεδο μήνα, τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο το αντίστοιχο μέγεθος αυξήθηκε κατά 1% στην ευρωζώνη και κατά 0,9% στην ΕΕ.

Μηνιαία σύγκριση

Τον Νοέμβριο του 2021, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2021, ο όγκος του λιανικού εμπορίου στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 1,6% στα μη εδώδιμα προϊόντα και κατά 0,6% στα τρόφιμα, ποτά και καπνό, ενώ μειώθηκε κατά 1,5% στα καύσιμα αυτοκινήτων.

Στην ΕΕ, ο όγκος του λιανικού εμπορίου αυξήθηκε κατά 1,4% για μη εδώδιμα προϊόντα και κατά 0,5% για τρόφιμα, ποτά και καπνού, ενώ υποχώρησε κατά 1,1% για τα καύσιμα αυτοκινήτων.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι υψηλότερες μηνιαίες αυξήσεις στον συνολικό όγκο λιανικού εμπορίου καταγράφηκαν στην Ισπανία (+4,9%), στο Λουξεμβούργο (+4,0%) και στην Πορτογαλία (+2,8%).

Οι μεγαλύτερες μειώσεις ήταν προέρχονται από την Αυστρία (-4,1%), τη Λετονία (-3,6%) και την Κροατία (-3,1%).

Ετήσια σύγκριση

Στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο του 2021, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2020, ο όγκος του λιανικού εμπορίου αυξήθηκε κατά 19,5% για τα καύσιμα αυτοκινήτων, κατά 11,8% για τα μη εδώδιμα προϊόντα και κατά 0,9% για τα τρόφιμα, τα ποτά και τον καπνό.

Στην ΕΕ, ο όγκος λιανικού εμπορίου αυξήθηκε κατά 17,5% για τα καύσιμα αυτοκινήτων, κατά 11,7% για τα μη εδώδιμα προϊόντα και κατά 0,9% για τρόφιμα, ποτά και καπνό.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις στον συνολικό όγκο λιανικού εμπορίου καταγράφηκαν στη Σλοβενία ​​(+41,1%), στη Γαλλία (+22,7%) και στην Πολωνία (+14,5%). Μείωση παρατηρήθηκε στη Λετονία (-3,6%), Γερμανία (-2,8%) και Φινλανδία (-1,9%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή