
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προγραμματίζει να καταρτίσει οδηγία τους ερχόμενους μήνες με την οποία θα αξιώνει από τις τεχνολογικές εταιρείες να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, ενισχύοντας τις ισχύουσες εκούσιες ρυθμίσεις, σύμφωνα με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag που κυκλοφορεί σήμερα, η Επίτροπος σημείωσε ότι οι πάροχοι υπηρεσιών ίντερνετ και οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν 22 εκατομμύρια αδικήματα που σχετίζονται με την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών το 2020, έναντι 17 εκατομμυρίων που είχαν καταγράψει το 2019.
Πώς θα αφαιρείται το υλικό
Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό αποτελεί μόνον ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού.
“Θα προτείνω οδηγία τους ερχόμενους μήνες που θα αξιώνει από τις εταιρείες να εντοπίζουν, να αναφέρουν και να αφαιρούν (υλικό) σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών”, σημείωσε η ίδια στη συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα.
“Μια εκούσια αναφορά δεν θα επαρκεί πλέον”, υπογράμμισε.
Βάσει των σημερινών κανονισμών της ΕΕ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσιών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και μηνυμάτων, όπως το Facebook και η Google, έχουν επιλογή να παρακολουθούν ή όχι τα αδικήματα.
Η Γιόχανσον επισήμανε ότι ο αγώνας κατά της κακοποίησης ανηλίκων θα πρέπει να συντονιστεί καλύτερα και ότι χρειάζεται ένα ευρωπαϊκό κέντρο για την βελτίωση της πρόληψης, της επιβολής του νόμου και της υποστήριξης των θυμάτων.


Latest News

Θεοδωρικάκος: Αποκρούουμε κάθε απειλή απέναντι στη χώρα μας
«Η ελληνική αστυνομία είναι στα σύνορά μας για να τα φυλάει και να μην επιτρέπει σε κανέναν να μπαίνει παράνομα».

Διαβάστε στο «Βήμα της Κυριακής»: Απειλές και παζάρια
Ο Ερντογάν τραβάει επικίνδυνα το σκοινί – Ανησυχία και επιφυλακή στην Αθήνα

Το χρονικό της κατάληψης των ελληνικών τάκνερ από το Ιράν
Υπό κράτηση τελούν εννέα Έλληνες και τουλάχιστον άλλοι 40 ναυτικοί - Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας - Τι αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης - Ποιοι είναι οι Φρουροί της Επανάστασης που ανέλαβαν την ευθύνη

Πιερρακάκης: Η τεχνολογία είναι μέσο για να απλουστεύσουμε διαδικασίες
«Οι εποχές γυρνάνε σελίδα - Ο στρουθοκαμηλισμός δεν είναι επιλογή ούτε προόδου, ούτε καν επιβίωσης»

«Είναι απίθανο να μην έρθει στην Ελλάδα η ευλογιά των πιθήκων»;
Η ευλογιά των πιθήκων δεν πρέπει να μας ανησυχεί, αλλά χρειάζεται να προσέχουμε επισημαίνει η καθηγήτρια.

Η απειλή του Πούτιν ανατρέπει τις ισορροπίες στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ
Τεκτονικές αλλαγές στα αμυντικά δεδομένα της Ευρώπης μετά τα αιτήματα ένταξης στο ΝΑΤΟ από Φινλανδία και Σουηδία, ενώ Ελβετία, Αυστρία και Ιρλανδία θέτουν υπό αναθεώρηση το δόγμα ασφαλείας τους

ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτη η κατάσχεση των δύο ελληνικών τάνκερ από το Ιράν – Δεν μπορεί να θεωρηθεί αντίποινα»
Ζητά από την κυβέρνηση Να διασφαλίσει την ασφάλεια των Ελλήνων ναυτικών και την άμεση επιστροφή των δύο πλοίων ελληνικής σημαίας.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δυο σενάρια για την ειρήνη και πολλαπλά σχίσματα μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής
Πώς μπορεί να επιστρέψει η ειρήνη στην ανατολική Ευρώπη;

Κεφαλογιάννης: Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα ελληνόκτητα τάνκερ
Ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άμεση λήψη μέτρων για την απελευθέρωσή των ελληνόκτητων τάνκερ

Γερμανία: Για πρώτη φορά αρνείται να στηρίξει επενδύσεις γερμανικών εταιρειών στην Κίνα
Δυτικοί ερευνητές κατηγορούν το Πεκίνο ότι οδήγησε ένα εκατομμύριο Ουιγούρους καθώς και μέλη άλλων μουσουλμανικών μειονοτήτων σε «στρατόπεδα επανεκπαίδευσης» όπου τους επιβάλλεται «εξαναγκαστική εργασία».