Σε ηλικία 91 ετών άφησε την τελευταία πνοή του την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου ο Δημήτρης Χαρίτος, ένα από τα πιο ιστορικά μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, ο οποίος στη διάρκεια τεσσάρων τουλάχιστον δεκαετιών, όχι μόνο την υπηρέτησε διαδοχικά ως Πρόεδρος, Γενικός Γραμματέας, Ταμίας ή απλό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και την εκπροσώπησε. Με επάρκεια και αίσθηση ευθύνης, ο Χαρίτος μετείχε σε κριτικές επιτροπές φεστιβάλ και σε γνωμοδοτικά όργανα του ΥΠ.ΠΟ. ενώ είχε επίσης υπάρξει αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

«Κλασική περίπτωση αυτοδημιούργητου, χρειάστηκε να επιστρατεύσει το πείσμα, την αντοχή και τη δίψα για μάθηση, ώστε να υπερβεί την εμπειρία της Κατοχής και τις οικονομικές δυσκολίες και να αναδειχθεί, στην περίοδο της μεταπολίτευσης, σε διευθυντικό στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Π.Ε.Κ.Κ.

Ο Δημήτρης Χαρίτος έφυγε σε ηλικία 91 ετών, αφήνοντας πίσω τον γιο του, σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο, ο οποίος κατάφερε να του δώσει μεγάλη χαρά διαπρέποντας τόσο στον χώρο του κινηματογράφου με το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τον δύτη Ζακ Μαγιόλ «Dolphin Man» (2017), όσο και σε εκείνον της τηλεόρασης με την δημοφιλέστατη σειρά του ΑΝΤ1 «Άγριες μέλισσες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα