Την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα έως το πολύ τις αρχές του 2023 «βλέπει» ο οίκος JP Morgan.

Όπως αναφέρει σε ανάλυσή του, εκτιμά ότι οι συνεχιζόμενες θετικές κινήσεις στις αξιολογήσεις θα συνεχιστούν -σε γενικές γραμμές- το 2022, ειδικά για μικρότερες χώρες, με πιθανότητες η Ελλάδα να φτάσει στην επενδυτική βαθμίδα στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023.

Επιπλέον, αναφέρει ότι το 2021 σημειώθηκαν περιορισμένες αναβαθμίσεις αξιολόγησης σε όλα τα κράτη της ζώνης του ευρώ. Ειδικότερα, οι οίκοι αξιολόγησης έχουν αναβαθμίσει τις προοπτικές και αξιολογήσεις για λίγα κράτη της ζώνης του ευρώ στην περιφέρεια.

Διαβάστε επίσης: Με το βλέμμα στη Fitch η ελληνική οικονομία

Επίσης για την Ιταλία, «βλέπει» δυνατότητες αναβαθμίσεων το 2022, δεδομένης της συνέχισης της ατζέντας μεταρρυθμίσεων και υπό την προϋπόθεση  ενός σταθερού πολιτικού περιβάλλοντος.

Στην Ελλάδα, δεδομένης της ισχυρής ατζέντας μεταρρυθμίσεων και υπό την προϋπόθεσης της επιπλέον ώθησης από τις εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και του υπάρχοντος σταθερού πολιτικού σκηνικού, η JP Morgan αναμένει συνέχιση της θετικής δυναμικής αξιολόγησης με αξιοπρεπείς πιθανότητες επίτευξης επενδυτικής βαθμίας από τουλάχιστον έναν διεθνή οίκο αξιολόγησης μέχρι τα τέλη του 2022 ή τις αρχές του 2023.

Διαβάστε επίσης: JP Morgan – Επιστροφή στην κανονικότητα με παγκόσμια ανάκαμψη το 2022

Ως φαίνεται, οι οίκοι αξιολόγησης έχουν αναβαθμίσει τις προοπτικές (δηλαδή από θετικές σε σταθερές) για λίγες χώρες της ευρωζώνης, ιδίως  στην Περιφέρεια. Η Κύπρος, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιταλία έχουν επίσης λάβει αναβαθμίσεις αξιολογήσεων το 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία