Έναντι τιμήματος ύψους 31.000 ευρώ τον χρόνο πλειοδότησε στη διαδικασία 23χρονης εκμίσθωσης του χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια» στη Νάουσα η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με την επωνυμία «Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ». Οι σχετικές υπογραφές αναμένεται να «πέσουν» στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Μεταξύ των δεσμεύσεων που ανέλαβε με την υποψηφιότητά του ο ανάδοχος του χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια», όπως είπε μιλώντας στο ΑΠΕ ο δήμαρχος της Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, συμπεριλαμβάνονται η επένδυση 500.000 ευρώ στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του, αλλά και η αναζήτηση επιπλέον πόρων, μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που «τρέχουν», όπως αυτό του αναπτυξιακού νόμου.

«Στόχος του αναδόχου είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση του χιονοδρομικού, ώστε αυτό να καταστεί ένα ορεινό θέρετρο που θα προσελκύει επισκέπτες 12 μήνες το χρόνο», υπογράμμισε ο κ. Καρανικόλας και πρόσθεσε ότι μεταξύ των επενδύσεων, προβλέπεται και η λειτουργία τετράστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο χιονοδρομικό κέντρο.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Νάουσας γνωστοποίησε ότι το αργότερο μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, ο δήμος Νάουσας θα έχει υποβάλει για έγκριση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων φάκελο, με τον οποίο θα ζητά την έγκριση χρηματοδότησης τουλάχιστον 10,7 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια».

«Βούληση όλων των εμπλεκομένων είναι το χιονοδρομικό κέντρο να ξεκινήσει τη λειτουργία του το συντομότερο δυνατό», σημείωσε ο κ. Καρανικόλας και πρόσθεσε ότι υπό προϋποθέσεις αυτό μοιάζει εφικτό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες