Οι Ηνωμένες Πολιτείες έσπασαν ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ καταγράφοντας 1,35 εκατομμύρια νέες μολύνσεις από κορωνοϊό τη Δευτέρα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters. Πρόκειται για το υψηλότερο ημερήσιο σύνολο κρουσμάτων για οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο, καθώς η εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον δεν έδειξε σημάδια επιβράδυνσης.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 1,03 εκατομμύρια κρούσματα στις 3 Ιανουαρίου. Ένας μεγάλος αριθμός κρουσμάτων αναφέρεται κάθε Δευτέρα λόγω του ότι πολλές πολιτείες δεν ανακοινώνουν στοιχεία το Σαββατοκύριακο. Ο μέσος όρος των επτά ημερών για νέα κρούσματα τριπλασιάστηκε σε δύο εβδομάδες σε πάνω από 700.000 νέες μολύνσεις την ημέρα.

Το ρεκόρ σε νέα κρούσματα σημειώθηκε την ίδια μέρα που η χώρα είδε τον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19 να σημειώνει επίσης υψηλό όλων των εποχών, έχοντας διπλασιαστεί σε τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Υπήρχαν περισσότερα από 136.604 άτομα που νοσηλεύονταν με COVID-19, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 132.051 που σημειώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Ενώ η παραλλαγή Oμικρον είναι δυνητικά λιγότερο σοβαρή, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι ο τεράστιος αριθμός λοιμώξεων θα μπορούσε να επιβαρύνει τα νοσοκομειακά συστήματα, ενώ πολλά νοσοκομεία δίνουν μάχη προκειμένου να διαχειριστούν την αύξηση των ελλείψεων ασθενών και προσωπικού.

Σταματούν μετρό, κλείνουν σχολεία

Η αύξηση των κρουσμάτων έχει προκαλέσει αναστάτωση στα σχολεία, τα οποία μαστίζονται από απουσίες προσωπικού, εκπαιδευτικών και οδηγών λεωφορείων.

Το Σικάγο ακύρωσε τα μαθήματα για τέταρτη μέρα καθώς η περιφέρεια και οι δάσκαλοι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για τον τρόπο αντιμετώπισης των αυξημένων κρουσμάτων.

Η πόλη της Νέας Υόρκης ανέστειλε τις υπηρεσίες σε τρεις γραμμές του μετρό καθώς ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων ήταν άρρωστοι, σύμφωνα με τον λογαριασμό της στο Twitter. Τα σχέδια των εταιρειών για επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία τους έχουν επίσης εκτροχιαστεί.

Οι θάνατοι είναι κατά μέσο όρο 1.700 την ημέρα, από περίπου 1.400 τις τελευταίες ημέρες, αλλά εντός των επιπέδων που παρατηρήθηκαν νωρίτερα αυτόν τον χειμώνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».