Συνάντηση με στελέχη κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας, όπως Google, Apple και Αmazon έχει σήμερα Πέμπτη ο Λευκός Οίκος προκειμένου να συζητήσουν την ασφάλεια λογισμικού μετά τις τελευταίες μεγάλες κυβερνοεπιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την περσινή χρονιά.

Τον Δεκέμβριο, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, έστειλε επιστολή σε διευθυντικά στελέχη εταιρειών τεχνολογίας μετά την ανακάλυψη μιας ευπάθειας ασφαλείας στο λογισμικό ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται Log4j, το οποίο χρησιμοποιούν οι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο για την καταγραφή δεδομένων στις εφαρμογές τους.

Στην επιστολή, ο Σάλιβαν σημείωσε ότι τέτοιο λογισμικό ανοιχτού κώδικα χρησιμοποιείται και συντηρείται ευρέως από εθελοντές και αποτελεί «βασικό ζήτημα εθνικής ασφάλειας».

Η συνάντηση της Πέμπτης, η οποία θα φιλοξενηθεί από την αναπληρώτρια σύμβουλο εθνικής ασφάλειας για τον κυβερνοχώρο και την αναδυόμενη τεχνολογία, Ανι Νοϊμπέργκερ, θα έχει αντικείμενο τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του λογισμικού ανοιχτού κώδικα και πώς αυτή μπορεί να βελτιωθεί.

Άλλες κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας που θα παρευρεθούν στη συνάντηση θα είναι η IBM, η Microsoft, η Meta Platforms, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook και η Oracle. Κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, του Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου Εμπορίου, θα είναι επίσης παρούσες.

Κορυφαία προτεραιότητα η κυβερνοασφάλεια

Η κυβερνοασφάλεια υπήρξε κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση Μπάιντεν μετά από πολλές μεγάλες κυβερνοεπιθέσεις πέρυσι, οι οποίες εξέθεσαν χιλιάδες αρχεία που κατείχαν εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες σε χάκερ.

Μία τέτοια επίθεση, που κατά την κυβέρνηση των ΗΠΑ πιθανότατα ενορχηστρώθηκε από τη Ρωσία, παραβίασε το λογισμικό της SolarWinds και έδωσε στους χάκερ πρόσβαση σε χιλιάδες εταιρείες και κυβερνητικά γραφεία που χρησιμοποιούσαν τα προϊόντα της. Οι χάκερ είχαν πρόσβαση σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα Υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εμπορίου των ΗΠΑ και σε άλλες υπηρεσίες.

Η αυξανόμενη συχνότητα και ο αντίκτυπος τέτοιων επιθέσεων ώθησε τη διοίκηση της κυβέρνησης Μπάιντεν να εκδώσει ένα εκτελεστικό διάταγμα πέρυσι που δημιούργησε μια επιτροπή αναθεώρησης και νέα πρότυπα λογισμικού για κυβερνητικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βόλτα Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο – Έθεσε πάλι διλήμματα και ζήτησε συσπείρωση
Επικαιρότητα |

Βόλτα Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο – Έθεσε πάλι διλήμματα και ζήτησε συσπείρωση

«Είναι πολλά τα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση στον Άγιο Δημήτριο, ζητώντας συσπείρωση εν όψει των ευρωεκλογών

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας