Η πλεονάζουσα θνησιμότητα στην ΕΕ αυξήθηκε το φθινόπωρο του 2021, φθάνοντας αγγίζοντας το υψηλότερο ποσοστό (+27%) τον Νοέμβριο. Μετά από το χαμηλό +6% τον Ιούλιο, ο δείκτης αυξήθηκε στο +9% τον Αύγουστο, και από το φθινόπωρο έγινε διψήφιος: Στο +13% τον Σεπτέμβριο και στο +18% τον Οκτώβριο του 2021 (σε σύγκριση με τους μέσους όρους των ίδιων μηνών το 2016 – 2019).

Η κατάσταση συνέχισε να διαφοροποιείται ανάμεσα στα κράτη μέλη με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία. Τα πέντε πιο υψηλά ποσοστά παρατηρούνται στη Βουλγαρία +88%,  Ρουμανία +84%,  Λετονία +55,3%, Σλοβενία +52,5% και Πολωνία + 50,7%. Τα χαμηλότερα ποσοστά  -0,5% στη Σουηδία και +4% στην Ιταλία, τον Νοέμβριο του 2021. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφονται στα ισχυρά «προπύργια» με χαμηλό ποσοστό κάλυψης σε εμβολιασμούς.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα στοιχεία για κάθε χώρα

Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ στην πλεονάζουσα θνησιμότητα με 25,3% , τον Οκτώβριο 2021, αλλά χωρίς διαθέσιμα στοιχεία για τον Νοέμβριο 2021.

Η ΕΕ κατέγραψε τα προηγούμενα υψηλά ποσοστά σε υπερβολικούς θανάτους τον Απρίλιο του 2020 (+25%) και τον Νοέμβριο του 2020 (+40%).

Τα στοιχεία για την πλεονάζουσα  θνησιμότητα έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Eurostat, βάσει εβδομαδιαίας συλλογής δεδομένων θανάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής