«Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα, δημοσίευσε απολογισμό των δράσεων του μέχρι σήμερα, σε βασικούς τομείς όπως η δικαιοσύνη, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, αλλά και η αντιμετώπιση της πανδημίας covid19» όπως έγραψε στο twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα (ΜΔΤ) έχει συνολικό προϋπολογισμό 619,9 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από: το ΕΚΤ με 289 εκατ. ευρώ, το ΕΤΠΑ με 230,9 εκατ. ευρώ και το REACT EU με 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία (www.epdm.gr) μέχρι σήμερα, τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού προγράμματος Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα ανά θεματική προτεραιότητα έχουν ως εξής:

– Διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα

Σε 8 τομείς δημόσιας πολιτικής εφαρμόσθηκε κωδικοποίηση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος (Δασική Νομοθεσία, Τουριστική Νομοθεσία, κοινωνική προστασία και κοινωνική πρόνοια, κά)

Έντεκα φορείς του δημόσιου τομέα εφαρμόζουν απλοποιημένες εσωτερικές διαδικασίες (Υπ. Δικαιοσύνης, Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υπ. Εσωτερικών, Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υπ. Υγείας, κά)

Σε 8 τομείς απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες και προτυποποιήθηκαν οι υπηρεσίες προς τους πολίτες (Υγεία, Μεταναστευτικής Πολιτική, Δικαιοσύνη, Ισότητα των Φύλων, κά)

Δημιουργήθηκαν 127 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

– Προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

Πέντε φορείς του Δημόσιου Τομέα αναβάθμισαν την λειτουργία τους με την χρήση συστημάτων ΤΠΕ (Yπ. Οικονομικών “e-ΠΔΕ”, Πολεοδομία, Υπ. Υγείας, ΓΓΠΣ)

Δέκα μητρώα του δημόσιου τομέα διαλειτουργούν με τη συμβολή του ΕΠ (Δημοτολόγιο – Μητρώο Αστυνομικών Ταυτοτήτων, Δημοτολόγιο – Μαθητολόγιο (My school), μητρώο ανέργων και δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου, Πληροφοριακό Σύστημα Υπ. Υγείας (ΒΙ) με Νοσοκομεία, ΗΔΙΚΑ-ΕΦΚΑ, κά)

Έχουν ολοκληρωθεί 11 έργα ΤΠΕ που υποστηρίζουν την αναβάθμιση της λειτουργίας τομέων προτεραιότητας του ΕΠ και την παροχή υπηρεσιών προς πολίτες (Εθνικό Ληξιαρχείο, Ηλεκτρονική Πολεοδομία, Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων, Πληροφοριακό Σύστημα Υποστήριξης των Επιχειρησιακών Λειτουργιών Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ, κά).

Έξι συστήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης παρέχονται στους πολίτες (Εκσυγχρονισμός με χρήση ΤΠΕ του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης εκτάκτων αναγκών 112, Εθνικό Ληξιαρχείο, Ψηφιακή υπηρεσία ειδοποίησης και αντιμετώπισης πυρκαγιάς, κά).

– Αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα

Συμμετείχαν 209.993 δημόσιοι υπάλληλοι σε προγράμματα κατάρτισης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων/διοικητικών ικανοτήτων (ΕΚΔΔΑ, ΕΣΔι).

Συμμετείχαν 18.325 δημόσιοι υπάλληλοι σε προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (ΕΚΔΔΑ, ΕΣΔι).

Πιστοποιήθηκαν 181.583 δημόσιοι υπάλληλοι μετά την παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης.

Παρακολούθησαν 1.456 στελέχη προγράμματα ταχείας εξέλιξης

Καταρτίστηκαν 1.128 στελέχη και τοποθετήθηκαν σε θέσεις του Δημόσιου Τομέα για την υποβοήθηση των μεταρρυθμίσεων.

– Στήριξη της αποκατάστασης των συνεπειών της πανδημίας COVID-19

Έχουν συσταθεί και λειτουργούν σε όλη την επικράτεια 282 δομές (Κ.Ομ.Υ.) ειδικού σκοπού και 25 ΚΟΜΥ μοριακών ελέγχων.

Έχουν πραγματοποιηθεί 7.401.291 δειγματοληψίες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Έχουν πραγματοποιηθεί 50.223 εμβολιασμοί σε 328 δομές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ορισμός ΔΣ στην «Ελληνική Εταιρεία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης»
Οικονομία |

Ορισμός ΔΣ στην «Ελληνική Εταιρεία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης»

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ ορίζεται ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Θεόδωρος Λύτρας, διευθύνων σύμβουλος ο κ. Ιωάννης Μπούκης και μέλη οι κ.κ. Γεώργιος Τοπαλίδης, Δημήτριος Οικονόμου και η κ. Θεοδώρα Πετρούλα.

EBRD: Επιπλέον 50 εκατ. ευρώ στο joint venture με την Dimand
Ακίνητα |

Επιπλέον 50 εκατ. ευρώ στο joint venture με την Dimand από την EBRD

Από την ίδρυση της κοινοπραξίας το 2017, η EBRD έχει επενδύσει σε 5 έργα με πράσινη πιστοποίηση στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των κτιρίων γραφείων Piraeus Tower, Piraeus Port Plaza 2 και 3, του κτιρίου γραφείων Importex και του ξενοδοχείου Omonoia Moxy

ΕΕ: Οι νέες κατευθύνσεις για τις κρατικές ενισχύσεις για κλίμα, προστασία του περιβάλλοντος και ενέργεια
Green |

Οι νέες κατευθύνσεις για τις κρατικές ενισχύσεις για κλίμα, προστασία του περιβάλλοντος και ενέργεια

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές παρέχουν το πλαίσιο για την αποτελεσματική στήριξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας από τις δημόσιες αρχές, με τις ελάχιστες δυνατές στρεβλώσεις του ανταγωνισμού