Η Simpson Spence Young (SSY), ένας από τους μεγαλύτερους ναυλομεσιτικούς οίκους στον κόσμο εξαγόρασε την Anchor Shipbroking που έχει έδρα τον Πειραιά.

Η εξαγορά θα ενισχύσει περαιτέρω το τμήμα αγορών και πωλήσεων (S&P) της SSY και αποτελεί μέρος μιας μακροπρόθεσμης επενδυτικής στρατηγικής ανάπτυξης της ναυλομεσιτικής εταιρείας, με στόχο την δημιουργία ενός μεγάλου χαρτοφυλακίου στις αγοραπωλησίες πλοίων και τις νέες ναυπηγήσεις.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που αυξάνουμε την παγκόσμια παρουσία μας S&P με την προσθήκη της ομάδας Anchor. Η ελληνική αγορά αποτελεί κρίσιμο μέρος των δραστηριοτήτων μας S&P και η Anchor θα είναι μια ανεκτίμητη προσθήκη σε αυτό» δήλωσε ο Toby English, Global Head of S&P.

Η ομάδα της Anchor θα ενταχθεί στην ομάδα Dry Cargo του SSY που εδρεύει στο νέο γραφείο του SSY Athens, το οποίο άνοιξε πρόσφατα στη Γλυφάδα και ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Mark Richardson, Πρόεδρος του SSY σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την ομάδα Anchor στην οικογένεια Simpson Spence Young. Συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε και αναζητούμε περαιτέρω εξαγορές για να επεκτείνουμε την ομάδα της SSY.»

Ο Κούλης Θεοδωρακάκος εκ μέρους της  Anchor Shipbroking σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε μέρος ενός παγκόσμιου ηγέτη με τον οποίο έχουμε ήδη μια εξαιρετική σχέση και πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό είναι ένα καταπληκτικό εγχείρημα και για τις δύο εταιρείες».

Επισημαίνεται ότι πρόσφατα ο διεθνής ναυλομεσιτικός οίκος Simpson Spence Young (SSY) άνοιξε γραφείο στην Αθήνα, αποδεικνύοντας το πόσο ελκυστική είναι η χώρα μας για επενδύσεις σε δραστηριότητες που έχουν σχέση με τη ναυτιλία, ως έδρα της μεγαλύτερης ναυτιλιακής ζώνης πλοιοκτησίας στον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία