Η Apple θα απαιτεί από τους εργαζόμενους, είτε στα καταστήματά της είτε στα γραφεία της, να προσκομίζουν αποδεικτικό ότι έχουν πραγματοποιήσει την ενισχυτική (τρίτη) δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ώστε αυτοί να επιστρέφουν ανεμπόδιστοι στα καθήκοντά τους.

Αντίθετα, από τις 24 Ιανουαρίου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ή αυτοί που δεν έχουν προσκομίσει αποδεικτικό εμβολιασμού θα απαιτείται να έχουν αρνητικό τεστ για να τους επιτραπεί η είσοδος στους χώρους εργασίας. Αυτό αποκαλύπτει εσωτερική αλληλογραφία της εταιρεία η οποία διέρρευσε στην ιστοσελίδα The Verge.

Σύμφωνα με το εσωτερικό υπόμνημα, η παραλλαγή Όμικρον είναι αυτή που επιβάλλει την ενισχυτική δόση εμβολιασμού ώστε να θεωρείται ένας εργαζόμενος «εμβολιαστικά ενήμερος».

Πάντως, πολλές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυστηροποιήσει τους κανονισμούς σχετικά με τον κορωνοϊό, ζητώντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων ή αναβάλλοντας πιθανά προγράμματα επιστροφής στους χώρους εργασίας.

Ειδικά στο χώρο της τεχνολογίας, μόλις την περασμένη εβδομάδα η Meta Platforms, μητρική του Facebook, ανακοίνωσε ότι γίνεται υποχρεωτική η ενισχυτική δόση του εμβολίου για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στα γραφεία τους. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι τα γραφεία θα ανοίξουν στις 28 Μαρτίου και όχι στις 31 Ιανουαρίου, όπως αρχικά σχεδιαζόταν.

Ο άλλος τεχνολογικός κολοσσός, η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι επιβάλλει υποχρεωτικά τεστ για την Covid-19 για όλα τα άτομα που εισέρχονται στα γραφεία της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Information, η Amazon προσέφερε στους εργαζόμενους στις αποθήκες της στις ΗΠΑ το ποσό των 40 δολαρίων για να πάνε να πραγματοποιήσουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή