Η Fed χάνει τη μάχη κατά του πληθωρισμού και θα πρέπει να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά τουλάχιστον πενήντα μονάδες βάσης (ποσοστό μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο) προκειμένου να «αποκαταστήσει την αξιοπιστία της».

Αυτό υποστηρίζει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν σε μηνύματά του στο twitter

«Μια αρχική κίνηση 50 bp θα είχε το αντανακλαστικό αποτέλεσμα της μείωσης των προσδοκιών για τον πληθωρισμό, κάτι που θα μετριάσει την ανάγκη για πιο επιθετικά και οικονομικά επώδυνα βήματα στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τον Δεκέμβριο, οι κεντρικοί τραπεζίτες των ΗΠΑ προέβλεψαν ότι θα αυξήσουν τα επιτόκια τρεις φορές φέτος και θα επιταχύνουν τον ρυθμό μείωσης των αγορών περιουσιακών στοιχείων τους για να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα στα μέσα Μαρτίου. Η Fed δεν έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά περισσότερες από 25 μονάδες βάσης σε μία συνεδρίαση από τον Μάιο του 2000.

«Ο ελέφαντας στην αίθουσα είναι η απώλεια της αξιοπιστίας της Fed που αντιλαμβάνεται ως μαχητής του πληθωρισμού», είπε ο Άκμαν, προσθέτοντας ότι μια αρχική αύξηση των επιτοκίων κατά μισή μονάδα θα «σοκάρει και προκαλέσει δέος την αγορά, κάτι που θα καταδείξει την αποφασιστικότητά της για τον πληθωρισμό».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα