
Αποζημίωση 40 ευρώ ανά ζώο θα λάβει ο επαγγελματίας κτηνοτρόφος που έχει πληγεί άμεσα από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Βόρεια Εύβοια και 20 ευρώ αυτός που έχει πληγεί έμμεσα, σύμφωνα με τον αριθμό των ζώων που έχουν κατοχυρώσει στον ΕΛΓΑ.
Στην παραπάνω διαβεβαίωση προχώρησε ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ. Χρήστος Τριαντόπουλος κατά την διάρκεια αυτοψίας στη Βόρεια Εύβοια, επισημαίνοντας ότι θα δοθεί αποζημίωση στους κτηνοτρόφους, είτε υπάρχει ζημιά στο ζωικό κεφάλαιο, είτε όχι.
«Σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και το ΥpΑΑΤ, γίνεται αυτή η πρώτη κίνηση στήριξης στον κλάδο, στοχευόμενα, με κονδύλια που θα έχουν την εξής κατανομή: Θα λάβει αποζημίωση 40 ευρώ ανά ζώο ο επαγγελματίας που έχει πληγεί άμεσα, και 20 ευρώ αυτός που έχει πληγεί έμμεσα. Σύμφωνα βέβαια με τα ζώα που έχουν κατοχυρώσει στον ΕΛΓΑ», είπε χαρακτηριστικά.
Καθορισμός ζωνών βόσκησης
Στο μεταξύ στη Βόρεια Εύβοια και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης Αγίας Άννας μετέβη σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, συνοδευόμενος από τον κ. Τριαντόπουλο και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Αμυρά.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο ΥφΑΑΤ μίλησε απευθυνόμενος στους εκπρόσωπους των κτηνοτρόφων για την προσπάθεια που καταβάλλεται αναφορικά με το ζήτημα των ζωοτροφών και επαναβεβαίωσε ότι πλέον το ζητούμενο είναι ο καθορισμός ζωνών βόσκησης.

«Μαζί με το υπουργείο Περιβάλλοντος αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις για το θέμα της βόσκησης. Γνωρίζουμε πολύ καλά το πρόβλημα με τις ζωοτροφές και παλεύουμε με τον αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Γιώργο Κελαϊδίτη, ώστε να υπάρχει μια σταθερή ροή. Το δύσκολο είναι να καθοριστούν οι περιοχές που θα μπορούν να βοσκήσουν τα κοπάδια και να χαραχτούν και οι ζώνες που θα επιτρέπουν τη μετάβαση των κοπαδιών σε αυτές τις περιοχές», υπογράμμισε ο κ. Κεδίκογλου .
Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις που καταβάλλονται στους κλάδους που επλήγησαν από την πυρκαγιά, επισήμανε ότι «Είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται και ο εμμέσως πληττόμενος και παίρνει αποζημίωση. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ ξανά».
Τέλος, ο ΥφΑΑΤ ανακοίνωσε ότι οι εργασίες για τη δημιουργία σφαγείου στην Β. Εύβοια, θα ξεκινήσουν άμεσα. «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προχωράμε τη μελέτη για σφαγείο. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα δεκαετιών», είπε και υπογράμμισε ότι «Τώρα που υπάρχει χωροθέτηση, θα προχωρήσουμε πολύ σύντομα στις εργασίες, για να αποκτήσει η Βόρεια Εύβοια το σφαγείο που θα έπρεπε να έχει εδώ και χρόνια».


Latest News

Κρήτη: Μετρούν απώλειες οι κτηνοτρόφοι – Χάθηκε το 25% του ζωικού κεφαλαίου σε ένα χρόνο
Κτηνοτρόφοι έχουν ξεκινήσει τη σφαγή προβάτων και κατσικιών για να διασφαλίσουν το οικονομικό τους μέλλον

Γιώργος Στύλιος: Άμεσα η εκτίμηση των ζημιών στα ακτινίδια
Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών προκάλεσε ζημιά στα ακτινίδια στον κάμπο της Άρτας

Μαζική φυγή εργατών γης από την Ελλάδα
Ορατός ο κίνδυνος αγρανάπαυσης αλλά και ελλείψεων, λένε εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι αλλάζει στις διαδικασίες ελέγχου των επιδοτήσεων
Πότε γίνονται δεκτές και πότε απορρίπτονται οι ενστάσεις

Εξαγωγές: «Βουτιά» για κεράσι, βερίκοκο και καρπούζι
Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησε η συγκομιδή καλοκαιρινών φρούτων και λαχανικών

Βαμβάκι: Νέο πρόγραμμα για τα συστήματα ποιότητας – Το ύψος της ενίσχυσης
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος εκτιμάται ότι θα κυμανθεί περίπου στα 41 εκατ. ευρώ

Ενισχύσεις: Πήραν ΦΕΚ οι αποζημιώσεις παγετού – Ποια προϊόντα και ποιες περιοχές αφορούν
Ο ΕΛΓΑ προχωρά στην υλοποίηση του ad hoc προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων

Θεσσαλία: «Στόχος να ποτίζεται ο κάμπος δωρεάν» – Οι αγρότες προχωρούν σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη Θεσσαλία

Πρόσθετοι πόροι για τη βιολογική κτηνοτροφία - Τι είπε ο Οικονόμου
Πόσα χρήματα θα διατεθούν

Ίχνη DNA στο μέλι δείχνουν πως εξαπλώνονται τα μικρόβια
Μελέτη Ελλήνων ερευνητών από το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμιγκ» βρίσκει με τι τρέφονται και από τι μικρόβια απειλούνται οι μέλισσες, από ίχνη DNA στο μέλι