Με οδηγό επιλεγμένους δεικτοβαρείς τίτλους, αλλά και βοήθειες από τη ανάκαμψη των ξένων αγορών αυτή τη φορά, το ελληνικό χρηματιστήριο κατάφερε όχι μόνο να κλείσει θετικά, αλλά και να κρατήσει το ψυχολογικό ορόσημο των 950 μονάδων.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,74% στις 951,65 μονάδες, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 61 εκατ. ευρώ.

«Πλάτη» από φρέσκα κεφάλαια

Το ΧΑ κατάφερε να «μονωθεί» την Τρίτη από τις πιέσεις που δέχτηκαν οι διεθνείς αγορές και σήμερα να ακολουθήσει τελικά το βήμα της ανάκαμψης που κάνουν οι ξένοι, επιβεβαιώνοντας ότι το πρόσφατο ράλι του μάλλον είχε ισχυρά ερείσματα. Και πώς άλλωστε να μην είχε όταν οι συναλλακτικές επιδόσεις παρέπεμπαν σε “φρέσκα κεφάλαια” τα οποία έβαλαν “πλάτη” σε μια διεθνή αναταραχή που παραδοσιακά θα είχε επιβαρύνει σημαντικά τη «ρηχή» Λ. Αθηνών.

Επίσης, παρατηρήθηκε τόσο χτες όσο και σήμερα το ευπρόσδεκτο rotation τίτλων, με εκείνους που είχαν μείνει πίσω στην άνοδο των δύο προηγούμενων εβδομάδων να βγαίνουν πλέον μπροστά και να στηρίζουν τα επίπεδα. Έτσι και σήμερα ο Γενικός Δείκτης δεν απείλησε το πλέγμα στηρίξεων στην περιοχή των 925-930 μονάδων, που συνιστούν και το προ ημερών κατοχυρωμένο επίπεδο από τον πολύμηνο σχηματισμό συσσώρευσης.

Αυτό επίσης που επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές, η πτώση της συναλλακτικής δραστηριότητας που παρατηρείται από τη Δευτέρα συνάδει με συνεδριάσεις διορθωτικού χαρακτήρα κόντρα σε υφιστάμενη ανοδική τάση. Το ζητούμενο είναι η κατοχύρωση κερδών να αναδείξει ευκαιρίες για επανατοποθετήσεις, ιδίως σε τίτλους με καλή πρότερη συμπεριφορά στο ταμπλό.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, πρωταγωνίστρια ήταν η Βιοχάλκο με κέρδη 4,19%, όπως και οι Jumbo με +3,53% και η Aegean με +3,01%. Σημαντικά ήταν τα κέρδη και σε Motor Oil, ΕΛΧΑ, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική και Πειραιώς, ενώ οι απώλειες των ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν και Quest περιορίστηκαν σε χαμηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών