
Περίπου 9 τρισεκατομμύρια δολάρια της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της Κίνας κινδυνεύουν εξαιτίας περιβαλλοντικών λόγων, ποσό που αντιπροσωπεύει το 65% του συνολικού ΑΕΠ της, σύμφωνα με νέα ανάλυση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).
«Κάνοντας επειγόντως 15 θετικές για τη φύση μεταρρυθμίσεις σε τρία κοινωνικοοικονομικά συστήματα, η Κίνα θα μπορούσε να προσθέσει 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσιες επιχειρηματικές ευκαιρίες και να δημιουργήσει 88 εκατομμύρια ανθεκτικές θέσεις εργασίας έως το 2030», ανέφερε η έκθεση.
Σημειώνοντας ότι η Κίνα κοιτάζει να γίνει ένας «οικολογικός πολιτισμός», η έκθεση προειδοποίησε ότι καθώς η οικονομία της χώρας ανακάμπτει, η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να είναι συμβατή με την ανθεκτική βιοποικιλότητα.
Η Κίνα έχει φιλόδοξους στόχους οι εκπομπές άνθρακα να κορυφωθούν πριν από το 2030 και να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα πριν από το 2060.
Σύμφωνα με το WEF, τρία βασικά κοινωνικοοικονομικά συστήματα, συγκεκριμένα «τρόφιμα, χρήση γης και ωκεανών», «Υποδομές και δομημένο περιβάλλον, και «ενέργεια και εξορυκτικά προϊόντα» πρέπει να μεταβούν προς την ουδετερότητα του άνθρακα και ένα μέλλον θετικό για τη φύση. «Αυτά τα τρία συστήματα συνδέονται άρρηκτα με τις απειλές της βιοποικιλότητας, αλλά είναι επίσης κρίσιμα για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κίνας», ανέφερε.
Την ίδια στιγμή, σημειώνει η έκθεση, η φύση μπορεί να είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος της Κίνας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι λύσεις που βασίζονται στη φύση θα μπορούσαν να παρέχουν το 37% του οικονομικά αποδοτικού μετριασμού του διοξειδίου του άνθρακα που απαιτείται έως το 2030 για να έχουν την ευκαιρία να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου.


Latest News

Το καλοκαίρι των μωβ μεδουσών - Πού έχουν εντοπιστεί
Οι μωβ μέδουσες κάνουν ξανά την εμφάνισή τους στις ελληνικές θάλασσες.

Άνοιξε η πλατφόρμα για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»
Στον… αέρα η ηλεκτρονική πύλη του προγράμματος

Σε ποιες θερμοκρασίες θα μπει «κόφτης» στα κλιματιστικά
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για «κόφτη» στα κλιματιστικά στο δημόσιο τομέα ο Κώστας Σκρέκας - Τι θα γίνει με ιδιωτικό τομέα και νοικοκυριά

Μανουσάκης: Απαραίτητη η αποθήκευση και τα δίκτυα για γρήγορη στροφή προς τις ΑΠΕ
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, κατά τη σημερινή του τοποθέτηση στο 10ο Athens Energy Dialogues

Φυτοφάρμακα: Όλο και περισσότερα στην… υγιεινή διατροφή μας
Η χρήση φυτοφαρμάκων σε φρούτα και τα λαχανικά έχει αυξηθεί μέσα στην τελευταία δεκαετία στην ΕΕ, δείχνει νέα μελέτη, παρά τις περί του αντιθέτου αποφάσεις των Βρυξελλών

Νέες ισχυρές οξειδωτικές ουσίες ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στην ατμόσφαιρα
Τα υδροτριοξείδια είναι απρόσμενα σταθερά και σχηματίζονται στη διάρκεια της ατμοσφαιρικής αποσύνθεσης αρκετών άλλων γνωστών και ευρέως εκπεμπόμενων ουσιών, ιδίως υδρογονανθράκων

Οι μωβ μέδουσες «πολιορκούν» και το Ιόνιο
Η μωβ μέδουσα (Pelagia noctiluca), θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα είδη μεδουσών στην Μεσόγειο.

ΔΕΗ: Σε τι στάδιο ωρίμανσης βρίσκονται τα «πράσινα» έργα του στόχου των 5 GW για το 2026
Η ΔΕΗ προχωράει στον πράσινο μετασχηματισμό της

Σκρέκας: Μονάδες αποθήκευσης έως και 5.000 MW ως το 2030
Εκκαθάριση του μητρώου των επενδυτών σε μονάδες αποθήκευσης ενέργειας

Δεν επιβαρύνεται με τέλος ανακύκλωσης το εμφιαλωμένο νερό
Τι αναφέρει ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού