Η Optima bank διατήρησε την ηγετική της θέση τόσο στην αγορά των ελληνικών εταιρικών ομολόγων διαπραγματεύσιμων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όσο και στην αντίστοιχη αγορά των παραγώγων.

Στα εταιρικά ομόλογα, κατέλαβε για το 2021 την πρώτη θέση, με μερίδιο αγοράς 19,92% καθώς συμμετείχε στο σχήμα αναδοχής και των επτά (7) δημόσιων προσφορών που έλαβαν χώρα εντός του 2021 στο Χρηματιστήριο Αθηνών, από τις οποίες αντλήθηκαν σημαντικά κεφάλαια, συμβάλλοντας στη χρηματοδότηση υγειών επιχειρήσεων της χώρας.

Αντίστοιχα στην αγορά παραγώγων η Optima bank κατέλαβε την πρώτη θέση τόσο στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης όσο και στα δικαιώματα προαίρεσης του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με το μερίδιο της να ανέρχεται σε 29,80% και 51,92% αντίστοιχα, ενώ σημαντική ήταν η δραστηριότητά της και στα υπόλοιπα παράγωγα δεικτών και μετοχών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. οι πωλήσεις του ομίλου το 2023
Επιχειρήσεις |

ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. οι πωλήσεις του ομίλου το 2023

Το κρίσιμο εμπορικό μέγεθος που αφορά στις ποσότητες/όγκους των προϊόντων που διακινήθηκαν, η χρήση 2023 σε σχέση με τη χρήση 2022 εμφανίζει οριακή πτώση 3,3% σε επίπεδο Εταιρείας & αύξηση 3,4% σε επίπεδο Ομίλου.