Σπάνια πρώιμα έργα του Γάλλου ζωγράφου και εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων του κινήματος του ιμπρεσιονισμού Κλωντ Μονέ πρόκειται να βγάλει σε δημοπρασία ο οίκος Sotheby’s, με την αξία των έργων να εκτιμάται πως ξεπερνά τα 50 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για πέντε πίνακες που προέρχονται από ιδιωτική συλλογή Αμερικανού συλλέκτη, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά.

Όλοι οι πίνακες χρονολογούνται προ του 1900, που σημαίνει πως προσφέρουν μια εικόνα από την ανάπτυξη του στυλ του διάσημου ζωγράφου πριν φτάσει στη δημιουργία των πιο γνωστών του έργων, όπως τα εκπληκτικά «Νούφαρα».

Αναφερόμενη στη δημοπρασία, που θα διεξαχθεί στις 2 Μαρτίου, η πρόεδρος της Sotheby’s Europe στάθηκε στην καλλιτεχνική αξία των έργων και τη συνεισφορά τους στην εξέλιξη του Μονέ σε ένα από τα κορυφαία ονόματα της σύγχρονης ζωγραφικής. Επίσης, αναφέρθηκε στο αυξημένο ενδιαφέρον που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια  για έργα του Μονέ κυρίως δε, από Ασιάτες συλλέκτες.

Από τα πέντε έργα ξεχωρίζει ο πίνακας «Massif de chrysanthemes», ένα έργο με χρυσάνθεμα που εκτιμάται ότι ο καλλιτέχνης ζωγράφησε το 1897 και η αξία του οποίου υπολογίζεται μεταξύ 13,6 εκατ. και 20 εκατ. δολαρίων.

Σημαντικό ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει και ο πίνακας «Les Demoiselles de Giverny», που περιλαμβάνει ένα μοτίβο από στοίβες σιτηρών που χρησιμοποιεί συχνά ο Μονέ στα έργα του. Ο συγκεκριμένος πίνακας αποτιμάται στα 20 με 27 εκατ. δολάρια.

Το επόμενο διάστημα και για την προσέλκυση ενδιαφερόμενων πριν τη δημοπρασία, ο οίκος θα παρουσιάσει τους πίνακες στη σειρά στα υποκαταστήματα του σε Νέα Υόρκη, Χονγκ Κονγκ, Ταϊπέι και Λονδίνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus