
Απαραίτητη θα είναι από την 1η Μαρτίου, η χορήγηση της ενισχυτικής δόσης κατά της Covid-19, πέντε μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό, προκειμένου να ανανεωθεί η ισχύς του υγειονομικού πιστοποιητικού (CovidSafeTicket) στο Βέλγιο.
Αυτό ανακοίνωσε χθες η Επιτροπή Διαβούλευσης του Βελγίου (Codeco). H «λήξη» του πιστοποιητικού για όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση σε διάστημα πέντε μηνών από τη δεύτερη, θα ισχύει για όλους άνω των 18 ετών.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι το 53% του βελγικού πληθυσμού (6 εκατομμύρια άτομα) έχει ήδη λάβει την τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Διαβούλευσης, τα κρούσματα και οι νοσηλείες, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον δεν έχουν φτάσει ακόμα στην κορύφωσή τους στο Βέλγιο. Ωστόσο, παρόλο που τα κρούσματα καλπάζουν, παρατηρείται μικρότερη αύξηση στις νοσηλείες και βελτιωμένη κατάσταση στις εντατικές.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, Sciensano, την εβδομάδα μεταξύ 15 και 21 Ιανουαρίου, ο μέσος ημερήσιος αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία, λόγω κορωνοϊού, ήταν 271 (αύξηση κατά 43% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα). Συνολικά, 2.851 άτομα νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Βέλγιο, εκ των οποίων τα 364 βρίσκονται στην εντατική (μείωση κατά 11% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα).
Μεταξύ 12 και 18 Ιανουαρίου, ο μέσος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων ήταν 35.975 (αύξηση κατά 49% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα). Την ίδια εβδομάδα καθημερινά έχαναν τη ζωή τους από κορονοϊό, κατά μέσο όρο, 22,1 άτομα (αύξηση κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα).
Κατά μέσο όρο διενεργήθηκαν καθημερινά 91.534 τεστ .
Το ποσοστό αναπαραγωγής του ιού είναι 1,29 (+23%). Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων, ανέρχεται στο 76,7% του πληθυσμού, ενώ η ενισχυτική (3η) δόση του εμβολίου έχει χορηγηθεί στο 53,6% του πληθυσμού.
Πηγή: ΑΠΕ


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα