Επίθεση διαδηλωτών δέχτηκε το κτήριο της ΕΕ στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, το οποίο και υπέστη μεγάλες ζημιές. Την επίθεση καταδίκαζαν ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικών της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

Άνευ λόγου καταστροφή και βία

Σημειώνεται ότι νωρίτερα στις Βρυξέλλες πραγματοποίηθηκε διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων πολιτών κατά του υποχρεωτικού εμποβολιασμού όπου και ξέσπασαν επεισόδια.

Στο κτήριο της ΕΕ βρέθηκε πριν από λίγο ο Ζοζέπ Μπορέλ ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter καταδίκασε «την άνευ λόγου καταστροφή και τη βία στη σημερινή διαδήλωση στις Βρυξέλλες, η οποία ήταν και εναντίον των εγκαταστάσεων της ΕΥΕΔ (Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης», ενώ ευχαρίστηκε τις γυναίκες και τους άνδρες της αστυνομίας για τις ενέργειές τους.

Εξωφρενικοί βανδαλισμοί

Εξωφρενικούς και άνευ λογικής χαρακτήρισε τους βανδαλισμούς στην ΕΥΕΔ η Ρομπέρτα Μετσόλα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης αναφέρει η κα Μετσόλα τονίζοντας ότι «οι σημερινοί βανδαλισμοί, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της ΕΥΕΔ στις Βρυξέλλες είναι τόσο εξωφρενικοί όσο και άνευ λογικής».

Στην ανάρτησή της στο τουίτερ η κ. Μετσόλα σημειώνει ότι «η ΕΥΕΔ υποστηρίζει την ειρήνη, τον διάλογο, την ασφάλεια» και προσθέτει ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται δίπλα στους συναδέλφους μας και καταδικάζει αυτές τις πράξεις».

Η βία δεν γίνεται ανεκτή

Η βία δεν γίνεται ανεκτή τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μετά τα σοβαρά επεισόδια και τις καταστροφές που σημειώθηκαν στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο κ. Μισέλ αναφέρει: «Το δικαίωμα της ειρηνικής διαδήλωσης, της κριτικής ή της διαμαρτυρίας είναι ιερό στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες μας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή βία. Θέλω να εκφράσω την πλήρη υποστήριξή μου στις δυνάμεις ασφαλείας και στα θύματα της βίας και των λεηλασιών σήμερα στις Βρυξέλλες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα