Ενώ ο κόσμος ενδιαφέρεται ολοένα και περισσότερο για το Web 3.0, ο δημιουργός του Sony Playstation, Κεν Κουταράγκι, εξέφρασε πρόσφατα την αποδοκιμασία του για το metaverse και τα ακουστικά VR (εικονικής τεχνολογίας) σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Το να βρίσκεσαι στον πραγματικό κόσμο είναι πολύ σημαντικό, αλλά το metaverse είναι να κάνεις σχεδόν πραγματικό τον εικονικό κόσμο και δεν βλέπω το νόημα να το κάνω» είπε ο Κουταράγκι . «Οι συσκευές θα σε απομόνωναν από τον πραγματικό κόσμο και δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτό» συνέχισε. «Τα ακουστικά είναι απλά ενοχλητικά» είπε.

«Θα προτιμούσατε να είστε ένα αψεγάδιαστο avatar αντί για τον πραγματικό σας εαυτό; Αυτό ουσιαστικά δεν διαφέρει από τους ιστότοπους ανταλλαγής ανώνυμων μηνυμάτων» πρόσθεσε.

Για τον Κεν Κουταράγκι, η τεχνολογία θα πρέπει να έχει ως στόχο την ενοποίηση του πραγματικού και του ψηφιακού κόσμου. Όπως τόνισε πιστεύει ότι το μετασύμπαν μέσα από γυαλιά VR θα ήταν παράλογο.

Ο Κουταράγκι δημιούργησε το τμήμα βιντεοπαιχνιδιών της Sony το 1993 και σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος της Ascent Robotics, startup τεχνητής νοημοσύνης με έδρα το Τόκιο που αναπτύσσει λύσεις λογισμικού αιχμής με στόχο την επίτευξη πραγματικής μηχανικής αυτονομίας.

Στόχος της εταιρείας είναι να «δημιουργήσει εξυπνότερα, πιο ευέλικτα ρομπότ που θα μπορούν να εκτελούν διάφορες εργασίες και να παράγουν περισσότερα από ένα είδη προϊόντων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία