Ανοδικά κινούνται οι σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, σε μια προσπάθεια να ανακάμψουν από το χθεσινό sell off, χωρίς όμως προχωρούν σε ανάληψη μεγάλου ρίσκου δεδομένου ότι αναμένουν σήμερα την έναρξη της συνεδρίασης της αμερικανικής Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,5%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να κερδίζει κατά 1,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,73% στις 7.350 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,69% στις 15.114 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,33% στις 6.810 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων η Ericsson σημειώνει κέρδη 7% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών με τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του έτους, με τα κέρδη να ενισχύονται από την υψηλή ζήτηση για εξοπλισμό δικτύου 5G. Στον αντίποδα όμως, η δανική εταιρεία συμβούλων πληροφορικής Netcompany υποχωρεί περισσότερο από 8%, καθώς απογοήτευσε με την ενδιάμεση έκθεση κερδών για ολόκληρο το έτος.

Τα κέρδη για τις ευρωπαϊκές μετοχές έρχονται μετά τη μεγάλη πτώση τους τη Δευτέρα. Οι επενδυτές προετοιμάζονται τώρα για την απόφαση της αμερικανικής Federal Reserve, η οποία θα ανακοινωθεί αύριο, Τετάρτη, ενώ οι αγορές παραμένουν επικεντρωμένες στις εντάσεις μεταξύ Δύσης και Ρωσίας για την Ουκρανία.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία επιχειρηματικού κλίματος Ifo της Γερμανίας για τον Ιανουάριο και το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένονται μέσα στην ημέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές